סיגנלים חשובים בקידום אתרים

סיגנלים חשובים לקידום אתרים

תוכן עניינים

הקדמה

קידום אתרים הנו תחום מאוד מורכב בו רב הנסתר על הגלוי. עם זאת, ישנם לא מעט פרמטרים או יותר נכון לומר סיגנלים, המאפשרים לגוגל לזהות את המהות של האתר.

למה הכוונה? הכוונה היא לכך שגוגל רוצה לסרוק את האתר ולזהות בו סיגנלים ורכיבים, אשר מהווים פקטור חשוב ברמת האמון שמנוע החיפוש נותן לאתר. לכן, הרכיבים והסיגנלים האלה חשובים מאוד ויש להתייחס אליהם בצורה רצינית, שכן הםיכולים לשפר את דירוג האתר והכניסות לאתר בצורה משמעותית.

מוכנים? אז קדימה, בואו ונתחיל 🤩🙃😀

פרוטוקול מאובטח

מה זה פרוטוקול מאובטח? זה ה https שאנחנו רואים בתחילתו של כל URL.

זהו למעשה SSL המונע מאנשים זרים לאסוף פרטים על המשתמשים והגולשים באתר שלכם. אתר שאין לו פרוטוקולמאובטח לא יקבל קרדיט מגוגל בשל אי שמירה והגנה על פרטי המשתמש. לכן אתרים כאלה (שברוב המקרים גם יהיו אתרים מוזנחים או נטושים), לא יזכו לדירוגים גבוהים ברוב המקרים. פרוטוקול מאובטח משדר למעשה-יש לי אתר, אני לוקח אחריות על הנעשה בו ואעשה הכול כדי למנוע חשיפה של המשתמשים לפגיעות זדוניות ממשתמשים מצד שלישי.

דף אודות

דף אודות ידוע כאחד הדפים החשובים ואולי בין הנצפים ביותר באתר. דף זה מן הראוי שיופיע בסרגל העליון של האתר. ללא דף זה ובמיוחד אם הוא לא מופיע בסרגל העליון (כבר מתחיל לעורר חשד…) האתר כאילו אינו אמיתי. אם נחשוב על זה לעומק, דף אודות יציג ברוב המקרים את האנשים של החברה, אנשי מפתח, תפקידם, חזון החברה ומהות הפעילות שלה. לכן, מומלץ שדף זה יקבל את מלוא הכוח, ויופיע בסרגל העליון ולא רק בפוטר לדוגמה. בעיקר כי הוא דף חשוב.

דף צור קשר

דף צור קשר הוא ללא ספק אחד הדפים החשובים באתר אם לא החשוב ביותר (חוץ מדפי התודה לאחר רכישה באיקומרס כמובן 🤩😂😉). כיאה לדף שכזה, הוא חייב להופיע בסרגל העליון מכיוון שזוהי נקודת המפתח החמה של הגולשים שרוצים ליצור עימנו קשר. היעדר של דף זה מחשידה ומעוררת תהיות האם האתר אמיתי בכלל, האם זהו אתר פישינג או שמא מדובר בחממת או חוות קישורים לאתרים אחרים. בקיצור, אתר אמיתי, חייב לכלול דף צור קשר בסרגל העליון כאימות וגם רצון לאינטראקציה עם הגולשים שמעוניינים לפנות אלינו.

כתובת פיזית של העסק

הרבה פעמים בעלי אתרים שמים את כתובת  העסק שלהם בפוטר או לעיתים כלל לא (מחשיד ולכן מומלץ שלא לעשותזאת). כתובת בפוטר היא ניצול של משאב יקר שכן הפוטר אמור לסייע לנו בקידום אתרים באמצעות דחיפת מילות מפתח. לדעתי המקצועית זהו אינו המקום הנכון. אז איפה לשים כתובת פיזית? השתמשו בדף צור קשר! שימו את הכתובת הפיזית של החברה בדף צור קשר.

יש עוד סיגנלים חשובים שניתן לצרף כי הם קשורים והם הטמעת מפה של מיקום העסק, ניתן לשים גם כפתור ניווט באמצעות וייז או גוגל מאפס. כל אלה ביחד מחזקים את העובדה שמדובר בעסק חי, פעיל ואמיתי, ומעלים את רמת האמון של גוגל ושל הגולשים בכם. סיגנלים אלה הם מאוד חשובים, במיוחד לגולשים

כל הזכויות שמורות מעודכן עם שנה

אחת הדרכים של גוגל לבחון אם האתר שלכם עדכני היא באמצעות הפוטר. רבים מאיתנו רוצים להגן על התכנים היקרים שלנו ולהזכיר לגולשים כי התוכן שייך לנו ולנו בלבד ולכן גם מוסיפים את כל הזכויות שמורות בפוטר. אחת הדרכים לבחון את תשומת הלב של בעל האתר ולזהות אם האתר מתוחזק בשוטף או מוזנח היא באמצעות הרלוונטיות של השנה. נכון, לא תמיד זה מדויק. יצא לי לראו כמה וכמה אתרים  שמשקיעים המוו בתכנים איכותיים אך דווקא חלק זה לא היה נתון לתשומת ליבם. אז בפעם הבאה תשימו לב גם לפרט הקטן והחשוב הזה.

חיבור לרשתות חברתיות

אחד הסימנים של גוגל לאמת את הזהות של העסק שלכם ברשת היא גם באמצעות החיבור שלו לרשתות החברתיות. חלק ישימו את הלוגו של הרשתות בהן אתם פעילים בתפריט עליון או בפוטר וזה מעולה. אם לא, דעו כי זהו סיגנל חשוב לא פחות מהקודמים, וכדאי להוסיף אותו. במסגרת עבודתי בקידום אתרים, אני אוהב להוסיף גם סכמה לאתר הכוללת הרבה פרטים וביניהם גם את הרשתות החברתיות כגון:פייסבוק, לינקדאין, טוויטר, יוטיוב ועוד…

סיגנלים משפטיים המעידים על התייחסות רצינית לפרטיות הגולש

ישנם כיום שלושה סיגנלים שלדעתי הם סופר חשובים. הם חשובים מכיוון שהם כביכול מסדירים ברמה החוקית את מערכת היחסים בין הבעלים של האתר לבין הגולשים באתר. 

כשגוגל רואה את השלישיה הזו שמופיעה לרוב בפוטר, הוא למעשה מבין שמדובר באתר שמכבד את עצמו  ואת הגולשים. לכן הוא מקבל עוד כמה נקודות זכות בגוגל. להלן השלישיה המדוברת:

  • מדיניות פרטיות– פירוט מדיניות הפרטיות באתר שלכם
  • תנאי שימוש באתר–  מה מותר ומה אסור לגולש לעשות באתר
  • מדיניות קוקיז-למי שמשתמש בקמפיין רימרקטינג-מתריעה כי העתר משתמש בעוגיות כדי לזהות את המשתמש לצרישיווק אך אינו מעביר את הפרטים לצד שלישי

כמובן שאת כל השלישיה חשוב לנו שהגולשים יראו ואת הקוקיז גם יאשרו פעם אחת לפחות.

קישורים והמלצות על העסק ברשת

בעבר, אם גוגל היה מזהה לופים בין שני אתרים הוא היה ללא ספק מעניש את האתר שיצר קישור חיצוני מאתר א לאתר ב,  ואז קישור חיצוני מאתר ב בחזרה לאתר א. כיום ניתן לבצע פעולות כאלה בדף ייעודי על מנת להראות לגוגל ולגולשים אתהמוניטין שלנו ברשת.

ההמלצה היא לשים את האתרים עם הדירוג הגבוה ביותר, ואתרי דירוגים שיציגו לגולשים את המוניטין שלנו על ידי דירוג של גולשים אמיתיים כמו זאפ, איזי ועוד…

אנליטיקה ונתונים טכניים

זמן שהיה באתר ו bounce rate

אחד הדברים שגוגל בוחן הוא מידת הרלוונטיות של הדפים שלנו לתוצאות החיפוש. איך זה קורה? ברגע שגולש מקליק עלהתוצאה גוגל בוחן כמה פרמטרים. מידת הרלוונטיות של התוכן נמדדת בזמן השהייה באתר, האם הגולש המשיך עוד לגלוש מאותו הדף לדפים נוספים (פעילות דפים למשתמש) והאם הגולש קפץ בחזרה לתוצאות החיפוש מיד לאחר שנכנס לאתר שלנו (מעיד על חוסר רלוונטיות לגולש). אמנם אלו נתונים טכניים ולא סיגנלים, אך באמצעותם גוגל מבין את איכות האתר והתוכן, ומעניק את ציוני האיכות והדירוג של מילות המפתח לאתר.

קובץ רובוטס

קובץ רובוטס הוא קובץ המורה לבוטים או הזחלנים שסורקים את האתר מהם הדפים שמותר להם לסרוק ומהם הדפים האסורים לסריקה. זהו דף חשוב מכיוון שהוא יכול לשמור על האתר והמשתמשים כמו דף לוגאין שלא נרצה שיסרק, כנל גם דף התשלום ופרטי הגולשים.

מכיוון שזה אחד הדפים הראשונים שאליהם פונה הזחלן, חשוב שתהה עליו גם מפת האתר שלנו.

מפת אתר

תפקידה של מפת אתר הוא למפות את האתר עבור הזחלנים ולסייע להם בסריקת האתר. היעדר מפת אתר תקשה עלהסריקה בצורה מכונה ותקשה על דירוג האתר. לכן כל אתר חייב מפת אתר וכדאי גם להגיש אותה בסרץ קונסול-כלי מנהל האתרים של גוגל.

קנוניקל

תגית קנוניקל היא סופר חשובה מאחר והתפקיד שלה הוא להציג את הדף הראשי של דפים דומים ולהימנע משכפול תוכן. על שכפול תוכן גוגל מעניש ולכן יש להשית קנוניקל על כל האתר. בדפים שיש לנו יותר מדף אחד כמו בלוג או קטגוריות, צריך להתאים את הקנוניקל שיצביע רק על עמוד אחד כדי להימנע משכפולים גם של התגית כותרת ותיאור (מטא טייטל ודיסקריפשן).

דפי 404

דפי 404 הם דפים שנמחקו או ששינו להם את הסלאג. תוצאה של דף 404 מעידה בסופו של דבר על חוסר תשומת לב וטיפול באתר. כאמור, גוגל רואה ומזהה דפים כאלה וכאשר יש ריבוי דפים כאלה יש נטישה של הגולשים וירידה בדירוגים. לכן, מומלץ להתייחס אליהם בכבוד ולבצע הפניות 301 לדפים המתאימים.

קישורים לתוכן מעורב

אמנם דיברתי בתחילת הפוסט על פרוטוקול מאובטח, אך יש משהו שגוגל לא אוהב זה תוכן מעורב ויותר מזה- קישורים לתוכן מעורב. כאשר יש בדף מאובטח הפניה לדף לא מאובטח (http) אנחנו מפנים את הגולש לדף לא מאובטח וגוגל רואהבזה איום ופגיעה בפרטיות הגולש. לכן יש להימנע מקישורים לתוכן מעורב או תוכן מעורב בכלל באתר.

תוכן באתר

שם מחבר פוסטים ורמת הידוענות שלו ברשת

שם המחבר של הפוסטים הפך בשנים האחרונות להיות יותר ויותר משמעותי. הערך שלו נעוץ בעיקר ברמת החשיפה והמוכרות של מחבר הפוסט ברשת. תוכן שנכתב על ידי פרסונה מוכרת. וידועה הן באינטרנט והן ברשתות החברתיות, אדם שיש לו הרבה עוקבים הוא בעל ערך רב לאתר. 

מדוע? מכיוון שהוא למעשה אוטוריטה בתחום, וככזה, האתר שלכם מקבל סמכות המבוססת על הפעילות באתר של כותב התוכן, וגם בשל היותו אוטוריטה ברשת. לכן אם יש לכם פרסונה כזו, השתמשו בפרסונה עם ביו לכל כותב תוכן.

תאריך פרסום פוסטים 

בעלי אתרים רבים לא אוהבים לפרסם את תאריך פרסום הפוסט, ואפשר לגמרי להבין אותם. אף אחד לא רוצה שתוכן יהפוך ללא רלוונטי בגלל שנכתב בתאריך מסויים וכעת כבר יצא מהמעגל. עם זאת, חשוב לזכור כי תוכן עם תאריך משקף את המציאות (עדכניות התוכן). לכן,  למרות שברוב האתרים לא עושים זאת, השתמשו בחוכמה בתאריך על מנת לקבל גם ציון רלוונטיות המבוסס על התאריך של הפוסט המהווה אינדיקציה גם לרמת המהימנות שלו והעדכניות שלו למה שמתרחש כיום בנישה שלכם.

דירוג תוכן על ידי הגולשים

אחת הדרכים הטובות לקבל סמכות היא להיעזר בכוחם של הגולשים. דירוג כוכבים בין אם של מוצרים או בין אם של פוסטים יאפשר למאמרים שלכם לזכות להערכת הגולשים ובתמורה גם ישפר את דירוג מילות המפתח שלכם. וזה לא הכול, כי דירוג כוכבים גם משפר את הנראות של התוצאה שלכם בתוצאות מנועי החיפוש ומגדיל לכם את אחוזי ההקלקה על המודעה האורגנית.

איך זה יכול להיות?  פשוט מאוד, מכיוון משדירוג הכוכבים הוא בולט ולא משנה באיזה תוצאה תהיו בטופ 10, בכוכבים יתפסוא ת עינו של הגולש ולכן יש סיכוי גדול יותר שיקליקו על התוצאה שלכם, גם אם היא במקום נמוך. מגניב, לא?!

סכמות

יש לכם סכמה באתר? אם אתם לא שמעתם מהי סכמה, אני ממליץ לכם לקרוא על הנושא קצת בהרחבה. בגדול סכמה היא מיקרו דאטה בשורות קוד, שניתן להוסיף לכל דף באתר. סכמה היא למעשה תוצאה עשירה. המשמעות היא שהיא מעשירה את התוצאה הרגילה שלנו במנועי החיפוש, כלומר מוסיפה עוד 1-3 שורות לתוצאה הרגילה בגוגל.

יש כיום כמה סוגים של סכמות כגון:ברדקראמבס, אתר או ארגון או עסק מקומי, שאלות ותשובות, איך עושים ועוד… סכמה מעידה על רמת השקעה מצד בעל האתר לפרט ולהעניק לגולש ולגוגל מידע מורחב על עיסוק האתר, ולכן היא יכולה לתרום גם ברמת הקידום האורגני וגם בשיפור של אחוז ההקלקות (CTR). 
ממליץ לכם בחום להיעזר בכוחה של הסכמה לשיפור ביצועי האתר שלכם.

המלצות על האתר-קישורים חיצוניים

קישורים חיצוניים מהווים פקטור נוסף בדירוג איכות האתר וסיגנל שנחשב בעיני רבים כסיגנל משמעותי לקידום. מדוע? מכיוון שכל קישור חיצוני, בין אם הוא טבעי ובין אם לא, מהווה סוג של הבעת אמון באתר שלכם. לפרופיל הקישורים החיצוניים שלכם יש משמעות  לרמת האוטוריטה לה זוכים אתרים. הלוגיקה היא הגיונית-ככל שיותר אתרים מקשרים לאתר שלכם, כך הוא נתפס כאתר סמכותי. כל זה כמובן מתבסס על מידת הרלוונטיות של האתר המקשר וציון האיכות שלו.

ככל שיהיה לכם פרופיל קישורים רחב ומגוון, גם במילות המפתח וגם באיכות הדומיינים, כך תוכלו לזכות להערכה ואוטוריטה מגוגל.

סיכום

יש לא מעט סיגנלים המאפשרים למנועי החיפוש ובעיקר לגוגל לזהות את איכות האתר שלכם. אני ממליץ לכם לקחת ולטפחאת הנושאים הללו כדי לקבל אתר חזק עם סיגנלים חזקים ואיכותיים שיכולים לסייע ולשפר עבורכם את רמת הסמכותיות של האתר שלכם.

בהצלחה 😎

אהבתם את התוכן? יש לכם הערות או הארות? שתפו אותי בתגובות.

5/5 - (1 vote)
מוזמנים לשתף את התוכן
אבישי קמינר

אבישי קמינר

עוסק בשיווק דיגיטלי כ 6 שנים בדגש על קידום אורגני משנת 2007. חי ונושם תוכן, לועס אנליטיקס וסרץ' קונסול לארוחת צהריים, ובזמן הפנוי כותב לבלוג שלי ;) אוהב ללמוד ולהתמקצע בתחום הכי דינאמי באינטרנט. נשוי לעידית +2. מתגורר ביוקנעם המושבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן