מילון מונחים בקידום אתרים

מונחים בקידום אתרים שכדאי להכיר

עולם הקידום רווי בהרבה מאוד מונחים מקצועיים, אשר לא אחת גורמים לכל מי שמנסה להבין אותם ואשר אינו מגיע מעולם השיווק הדיגיטלי, לגרד בראש ולתהות.

מטרת דף זה היא להעניק לכם את היסודות הכי בסיסיים ולפרט ממש בקצרה, על מנת שתוכלו להבין את הביטויים ולהתמודד עם מינוחים בדוחות ואפילו בשיחות עם המקדם  או עם חברת הקידום שלכם. אז בואו נצלול לעומק עם מילון מונחים בקידום אתרים

בואו, מתחילים….

מילון מונחים בקידום אתרים

הפניה 301– הפניה 301 היא הפניה אותה מבצעים כאשר רוצים למחוק דף ולהעביר את הכוח שלו לדף אחר. זוהי הפניה מעולה לדפים שאינם שימושיים וברצוננו למחוק.

GOOGLE BOT– גוגל בוט הנו הרובוט של גוגל- הזחלן. הבוט הוא זה שנכנס לאתר, סורק את הדפים בהתאם להיררכיה ומפת האתר (בהנחה והיא קיימת) ובהמשך בשילוב מס פרמטרים יקבע את דירוג מילות המפתח בדף.

HTTP HTTPS– כיום יש 2 סוגים של פרוטוקולים באינטרנט. פרוטוקול http הוא פרוטוקול לא מאובטח ופחות אהוד על ידי מנועי החיפוש. פרוטוקול https הנו פרוטוקול מאובטח עם תעודת אבטחה (SSL), שמטרתו המרכזית היא לשמור ולהגן על פרטיותו של הגולש. גוגל מתעדף לטובה אתרים עם SSL.

תוכן מעורבתוכן מעורב הוא תוכן המוצג בדף מאובטח עם תעודת SSL אך מכיל בתוכו רכיבים לא מאובטחים כגון קישורים לURL לא מאובטח, תמונה לא מאובטחת או כל רכיב הנמצא בסביבה לא מאובטחת ופוגע במהימנות האתר שלכם.

LOCAL SEO– קידום אורגני מקומי. זהו קידום שמטרתו להתמקד באזור שרות מקומי, ובכך להעניק מענה רלוונטי בתוצאות החיפוש לגולשים המחפשים מוצר\שירות באזור ספציפי.

MOBILE FRIENDLY– מידי שנה חוויית המשתמש תופסת תאוצה ורואים עליה משמעותית במספר הגולשים הנכנסים לאתרים מהסמארטפון או הטאבלט ולא רק מהמחשב השולחני\נייד. מונח זה מתייחס להתאמת האתר והריספונסיביות שלו (יכולת התאמתו בצורה דינאמית) למכשירים ניידים- סמארטפונים וטאבלטים.

NOINDEX– תגית זו באה לומר לזחלן, נא לא להכניס דף זה לאינדקס של גוגל. סיבות לכך יכולות להיות: קובץ או מוצר דיגיטלי שאתם מוכרים ולא רוצים שיופיע בתוצאות החיפוש של גוגל, דפים עם מידע רגיש שלא תרצו לחשוף ועוד.

NOFOLLOW– תגית זו מטרתה לומר לזחלן שלא לסרוק את הקישורים הקיימים בדף זה. סיבות מוכרות לדוגמה הן לא להעביר כוח מהאתר שלכם לאתר חיצוני, למנוע הגעה של גוגל לדפים רגישים או חשובים שלא תרצו שיאונדקסו ועוד.

PR DR – המונח page rank התייחס בעבר לכוחו של הדף ברמת הקידום. כיום ישנם כמה מדדים שונים של כמה חברות שונות המודדים את כוחו של כל אתר.

Domain rank– בא לציין את כוחו של הדומיין (שם המתחם) שלכם מבחינת הקידום האורגני. ככל שהוא גבוה יותר כך הדומיין חזק יותר ומקודם יותר.

ROBOTS.TXTקובץ רובוטס הנו קובץ חשוב באתר. בקובץ זה מוגדרים האזורים או הדפים שאליהם נאפשר לזחלן להיכנס ולאלה שנרצה למנוע את כניסתו (למשל סיסמאות גישה לאתר, סליקה ועוד…). תפקיד נוסף הוא לדאוג שעל קובץ זה שאליו מגיע הזחלן של גוגל, יופיע גם קישור המפנה אל מפת האתר.

SEOקידום אורגני הידוע גם בשם הלועזי search engine optimization. קידום אורגני בא למעשה למטב ולשפר את הדפים באתר ולהקל על הזחלן בסריקה ולהעניק לו את המידע הטוב ביותר המתאים לביטויי המפתח שברצוננו לקדם.

SITELINKS – סייטלינקס הן התוצאות המופיעות מתחת לטייטל ולדיסקריפשן ומרחיבות את התוצאה האורגנית הרגילה בעוד כמה תוצאות. סייטלינקס מופיעים כאשר יחפשו את הדומיין של האתר או את שם המותג של האתר. סייטלינקס נקבעים על ידי גוגל, ולרוב אלה יהיו הדפים החשובים והמרכזיים באתר.

SITEMAPמפת אתר. תפקידה של מפת האתר הוא למפות לפי סדר היררכי את האתר עבוד הזחלן של גוגל, שבא מידי פעם לסרוק את האתר. למפת אתר יש משמעות חיובית מבחינת הקידום האורגני. היא מסייעת בחיזוק כוחו של הקידום האורגני, ולכן חשובה מאוד.

אופטימיזציה– התאמת הדף\ קטגוריה\מוצר באתר לקידום אורגני. באופטימיזציה יש התייחסות למספר רב של רכיבים ביניהם תגיות מטא (טייטל ודיסקריפשן), תגיות אלט על התמונות, כותרות H ועוד.

אינדוקס– אינדוקס הוא למעשה הכנסה של דף מסוים בין אם זה דף כללי\ שירות\ מוצר וכו… לאינדקס של גוגל, ובכך מתחיל התהליך של דירוג הדף בטופ 100.

אלטים– טקסט חלופי. ALT- Alternative text. הטקסט החלופי שימש בעבר כתיאור לתמונות שלא עלו מיד כאשר האינטרנט היה עוד בחיתוליו והיה איטי מאוד. כיום הטקסט האלטרנטיבי מסייע גם כן לקידום הדף ומילות המפתח בדף.

ביטויי זנב ארוךביטויי זנב ארוך הם ביטויים בני 3 מילים ומעלה כאשר ברוב המקרים יש להם מעט מאוד חיפושים, אך כמות החיפושים היא קבועה פחות או יותר מידי חודש (לדוגמה ביטוי שיש לו 30-40 חיפושים חודשיים בממוצע). יתרונם בכך שהם ביטויים ממוקדים ויש עליהם תחרות נמוכה באופן יחסי בהשוואה לביטויים עם נפחי חיפוש גבוהים.

בלוג– הבלוג הוא למעשה אזור התוכן של האתר שלנו. אפשר לקרוא לו גם מידע מקצועי, מאמרים וכדומה. בבלוג בולטים מאמרים שמטרתם להעשיר את הידע של הגולשים וגם לסייע בתהליך הקידום האורגני וגם בהמרות ובמכירות.

גוגל אנליטיקס– גוגל אנליטיקס היא תוכנה חינמית של גוגל המאפשרת לנו לנטר ולעקוב אחרי התנועה שלנו באתר, המרות, משפכים, ערוצים, זיהוי דפים נצפים ביותר ופילוחים וסינונים שונים, המסייעים לנו בתהליכים שונים של המשפך המכירתי או גם בשיפור של דפים\ עמודים.

גוגל לעסק שלי– GMB. גוגל מיי ביזנס הנו שירות חינמי שמעניקה גוגל לכל מי שיש לו עסק פיזי ולרוב גם אתר אינטרנט. מדובר בנדלן אינטרנטי מעולה שממנו ניתן לפרסם מוצרים, פוסטים, תמונות מחירים, אודות החברה, שעות פתיחה ועוד. מומלץ לכל בעל אתר שיש לו משרד\חנות\מיקום פיזי לשיפור המיתוג ועוד תנועה אורגנית מגוגל ללא מאמץ רב.

גוגל סרץ' קונסול– כלי מנהל האתרים של גוגל. זהו עוד מוצר חינמי וחשוב ביותר של גוגל שמטרתו להעביר לנו מידע חשוב והתראות, במידה וגוגל מזהה בעיות באתר. כלי מאוד פרקטי שעבר שינויים לאחרונה, והוא בא לסייע למנהלי האתרים בתפעול השוטף וזיהוי בעיות ותקלות באתר.

דומיין- שם מתחם. דומיין הנו שם ייחודי וייעודי אותו רכש בעל האתר. שם המתחם מסייע לגולש להגיע בקלות לאתר אליו הוא מעוניין להיכנס. הדומיין יכול להיות שם העסק, סוג העסק ולכל דומיין ישנה סיומת ייחודית המאפיינת אותו. בישראל לדוגמה המאפיין המרכזי של דומיין ישראלי היא הסיומת  co.il . 

טייטל– כותרת העמוד. הטייטל שהוא כותרת העמוד, הנו בעל חשיבות מכרעת בקידום האורגני של כל דף באתר. חשוב להקפיד שיכיל 50-60 תווים בכל עמוד\דף\קטגוריה וכדומה.

כותרת h1– עד כמה שישמע מוזר כותרת זו נקראת גם בשם טייטל קטן. מכאן ניתן להבין כי היא חשובה בקידום האתר. לכל דף צריכה להיות כותרת אחת כזו בלבד.

דיסקריפשן– תיאור העמוד. הדיסקריפשן הוא תיאור העמוד והוא מופיע בתוצאות מנוע החיפוש מתחת הטייטל. מטרת הדיסקריפשן היא למשוך את הגולש ולגרום לו לפעולה- לרוב להיכנס לדף המופיע בתוצאת החיפוש.

דירוג עמוד– עמודים, דפים, פוסטים או מוצרים ושירותים מקבלים דירוג בגוגל בהתבסס על הרבה מאוד פרמטרים של גוגל. כאשר אתר עומד ברף מסוים הוא זוכה לדירוג מגוגל. ככל שהדירוג גבוה יותר וקרוב לטופ 10 כך גדל הסיכוי שהעמוד ייחשף לגולשים.

הדף לא נמצא 404הודעת שגיאה 404 היא למעשה הודעה שהדף שחיפשנו אינו נמצא. זה יכול להיגרם מסיבות רבות כולל מחיקת הדף, שינוי הסלאג שלו, שינוי בהיררכיה ועוד. מומלץ שבכל אתר יהיו כמה שפחות דפים שכאלה.

היררכיית אתר– היררכיית אתר היא למעשה השלד המבני של האתר מבחינה נושאית. חשוב שתהיה היררכיה, סדר והיגיון. שתפריטים יהיו מסודרים בצורה הגיונית ונושאית ושתהיה זרימה ברמת מילות המפתח המופיעות והחשובות בתפריטים השונים.

המרה– המרה היא למעשה פעולה שביצע לקוח וחשובה לנו. ברוב המקרים נתייחס להמרה כאל רכישה מהאתר. במקרים נוספים המרה יכולה להיות שליחת מייל בדף צור קשר, יש אתרים מבוססי פרסומות שעבורם המרה תהיה הקלקה על קישור, או צפיה בסרטון\ פרסומת וכדומה. ישנם סוגים רבים של המרות ולכל לקוח יש את הפרמטרים החשובים לו.

זמן שהיה באתר– כמה זמן מבלה הגולש בממוצע באתר שלך. אם אתם מחוברים לגוגל אנליטיקס לדוגמה, תוכלו לגלות זאת בקלות. לרוב נשאף שזמן השהיה של הגולש יהיה ארוך. אך לעיתים, במיוחד באתרי מכירות ואיקומרס, זמן שהיה קצר לא מעיד על משהו רע. במיוחד אם יש גם רכישות כאשר הגולש כבר הוציא את כרטיס האשראי לביצוע רכישה (המרה).

טקסט חבוי – טקסט חבוי הוא אחד הדברים הגרועים שמובילים לענישה בגוגל. דוגמה לכך היא טקסט לבן על רקע לבן שמנוע החיפוש מזהה אך הגולש אינו רואה. מומלץ שלא לעשות זאת בשום פנים ואופן גם אם מקבלים המלצה על כך, שכן גוגל רואה בכך הונאה ויסלק את הדף ולעיתים גם את האתר מתוצאות החיפוש שלו.

טקסט עוגן- טקסט עוגן הוא הביטוי או מילת המפתח בה אנו משתמשים בקישורים פנימיים וחיצוניים. טקסט עוגן תורם לקידום הדף אליו אנו מפנים בביטוי המפנה, אך עם זאת חשוב לשמור על גיוון בביטויי עוגן הן בקישורים פנימיים והן בקישורים החיצוניים.

טראפיק– התנועה לאתר שלכם. יש מספר סוגים של תנועה לאתר אותה ניתן למדוד ולזהות בגוגל אנליטיקס כגון: תנועה בתשלום, תנועה אורגנית (משאילתות במנוע החיפוש), תנועה ישירה- גולשים שמכירים את האתר ומגיעים ישירות לאתר, תנועה ממדיה חברתית (כגון פייסבוק, אינסטגרם וכדומה), הפניות- תנועה מאתרים שיש בהם קישורים לאתר שלכם, ועוד.

יחס המרה- יחס המרה הוא למעשה מספר החשיפות חלקי מספר ההקלקות על המודעה שלכם, בין אם במודעה ממומנת, או בין אם במודעה אורגנית. ככל שיחס ההמרה גבוה יותר, כך ניתן להבין כי הדף מאוד רלוונטי בביטוי עליו מקליק הגולש, וכי הטייטל והדיסקריפשן "עושים את העבודה בצורה טובה מאוד". 

כותרות headings – כותרות אלה (h2, h3, h4 וכדומה) מייצרות למעשה היררכיה בתוכן של הדף. כותרות אלה תורמות לקידום הדף וכן מסייעות לגולש ומקלות עליו כאשר הוא מבצע סריקה של הדף מלמעלה למטה, על מנת להבין את נושא הדף באתר.

לינקים שבורים – לינקים שבורים הם קישורים אשר מסיבות שונות אינם עובדים בצורה תקינה. זה יכול להיות קישור פנימי לדף שאינו קיים או שנמחק, קישור שחל שינוי קל במבנה שלו וגורם להופעה של הודעת שגיאה 404, תמונה שאינה קיימת כי נמחקה או לא קיימת, הפניה למקור חיצוני שכבר לא קיים יותר וכדומה. קישורים שבורים דורשים התייחסות וטיפול שכן הם פוגעים בבריאות האתר ובטעינת הדף.

מהירות טעינת אתר– מהירות טעינת האתר הולך להיות אחד הפרמטרים המובילים בקידום אתרים. אתרים מהירים הנטענים בפחות מ3 שניות יזכו לדירוגים מעולים . מהירות טעינת אתר טובה בהתייחסות לחוויית הגולש\משתמש. באופן כללי כל הקידום האורגני מתחיל לצבור תאוצה בתחום זה, ואתר מהיר הוא אתר שמנוע החיפוש יתגמל אותו, יותר מאתר איטי.

מיסוך– מיסוך הוא סוג של מניפולציה על מנוע החיפוש והגולש. בדומה לטקסט חבוי, כאן מוצגים 2 סוגים של טקסטים שונים למנוע החיפוש ולגולש. מיסוך cloaking הוא מושג השייך לקידום שחור- קידום שלמעשה עובר על חוקי הקידום ה"מסורתי" בצורה מתחכמת ומתוחכמת. טקטיקה זו אינה מומלצת, שכן ברגע שגוגל עולה על פעולות מיסוך, הוא יעניש את האתר שביצע מניפולציה זו.

מערכת ניהול תוכן CMS– ישנן לא מעט מערכות לניהול תוכן. חלקן בנויות בקוד סגור וחלקן בקוד פתוח ועם היתרונות והחסרונות שלהן. מערכות ניהול תוכן מוכרות הן : קוד פתוח- וורדפרס, ומג'נטו. קוד סגור- wix,  שופיפיי ועוד מערכות רבות נוספות.  

עוגיות- cookies. עוגיות הן קטע קוד שנשתל בדפדפן של הגולש ומקלות על זיהוי המשתמש, פעילותו באתר (תוך שמירה על פרטיותו) וכן מסייעות בהמשך בביצוע אופטימיזציה והצגת נתונים בצורה מהירה יותר לגולש.

עמוד נחיתה – עמוד אליו מפנים את הגולשים לביצוע פעולה אחת. דפי נחיתה משמשים בעיקר לביצוע רכישה של מוצר, צפיה בסרטון, הרשמה לרשימת תפוצה, הורדת מגנט  ועוד… דפים אלה משמשים בעיקר לקמפיינים של קידום ממומן PPC בגוגל ופייסבוק.

פירורי לחם– פירורי לחם (breadcrumbs) הם למעשה סוג של תפריט ניווט במציג לגוש בכל רגע נתון, היכן הוא נמצא באתר ביחס לדף הבית. פירורי לחם מסייעים לגולש לנווט ולהתמצא באתר ובכך משפרים את חוויית הגלישה באתר, ומסייעים כקישורים פנימיים באתר.

קידום אתרים OFF PAGE– קידום זה הינו למעשה סוג של אופטימיזציה לקישורים חיצוניים. קידום זה הנו מבוסס על יצירת רשת של קישורים חיצוניים המשמשים כמעיין "המלצה" למנועי החיפוש לדפים מסוימים בביטויים ספציפיים. קידום זה הנו יעיל לעיתים, אך מקדם מקצוען מבין כי זה לא מספיק גם אם עושים בניית פרופיל קישורים חיצוניים איכותיים, חייבים לדאוג ולטפל בבריאות האתר ולבצע אופטימיזציה בתוך האתר!

קידום אתרים ON PAGE – קידום זה מבוסס על ביצוע אופטימיזציה לדפים באתר, יצירת רשת קישורים פנימיים לדפים החשובים וכן טיפול בתקלות טכניות הקיימות בתוך האתר. גם בקידום שכזה כדאי מידי פעם לייצר קישורים חיצונים על מנת לחזק דפים שברצוננו לדחוף ולקדם

מילון מונחים בקידום אתרים

קידום אתרים במנוע חיפוש– מכלול הפעולות המבוצעות על מנת לקדם את האתר בצורה אורגנית, כך שיופיע גבוה בתוצאות החיפוש של גוגל.

קישורים – קישורים מתייחסים לקישורים חיצוניים. חשוב מידי פעם לייצר כמה קישורים חיצוניים לדפים שונים באתר על מנת לדחוף דפים שחשובים לנו. זו רק מתודה אחת מתוך מכלול פרמטרים וטקטיקות לקידום האתר בצורה אורגנית.

קישורים אורגניים– קישורים אורגניים הם הפניות טבעיות שגולשים מקשרים לאתר שלכם מכיוון שאתם מעניקים להם ערך או עוסקים בנושאים חשובים בנישה ורואים בכם כמקור סמכות. קישורים אלה הם ללא ספק הקישורים השווים והטובים ביותר, במיוחד שלא אתם מעורבים בבניית קישורים אלה, אלא גולשים מקשרים לאתרכם ובכך ממליצים על האתר שלכם.

קליק בייט– קליק בייט או לינק בייט הוא בדרך כלל דף שמופיעה בו כותרת מושכת סקסית או מסתורית אשר גורמת לגולשים להסתקרן ולהקליק בעיקר מתוך סקרנות על הקישור. כמובן שמדובר במלכודת של קליקים- למשוך קהל יעד לא רלוונטי, על מנת לקבל יותר תנועה לאתר. אבל, כלל חשוב בקידום אורגני עוסק ברלוונטיות והחיבור שבין הכותרת (ההבטחה) למה שקורה בפועל. כאשר מדובר במלכודת שיקרית כל התנועה הזו תהפוך ללא רלוונטית, אנשים יינטשו בחמת זעם את הדף הbounce rate יעלה ולכן גוגל יזהה כי מדובר בסוג של הונאה ועשוי להעניק את הדף\אתר. לא מומלץ!

קנוניקל– קנוניקל היא תגית שמטרתה העיקרית היא למנוע שיכפול תוכן. במיוחד באתרי סחר שבהם יש מוצר שניתן לבצע עליו סינונים של פרמטרים כגון: צבע, גודל, משקל, מחיר ועוד. כל אלה מייצרים שיכפול לדף המוצר. תגית קנוניקל מצביעה למעשה על הדף המקורי ובכך מונע שיכפול תוכן (שיכפול תוכן יכול לגרור ענישה מגוגל!).

שאילתה– שאילתה היא למעשה תנועת חיפוש של הגולש. מה הגולש מחפש בגוגל. לאחר ביצוע שאילתה במנוע החיפוש של גוגל, מתקבלות הרבה מאוד תוצאות לאותה שאילתה.

שגיאת שרת 500– הודעת שגיאה 500 מצביעה על כשל כלשהו בשרת שלנו בו מאוחסן האתר. כאשר מקבלים הודעה 500 יש לבחון היטב את הסיבות והנסיבות ולטפל בהן שכן הזנחה של הנושא או אתר שלא באוויר לאורך זמן, נפגע בדירוגים.

שיעור נטישה– bounce rate. שיעור הנטישה הוא למעשה אחוז האנשים שהקליקו על המודעה האורגנית שלכם, ומיד לאחר מכן הקליקו חזור- וחזרו בחזרה למנוע החיפוש של גוגל (כלומר לא מצאו מה שחיפשו). השאיפה שלנו היא תמיד לצמצם למינימום ההכרחי את שיעור הנטישה באתר.

תוכן לאתר התוכן הוא המלך!!! לכן חשוב מאוד שיהיה לכם תוכן בכל דף בין אם זה עמוד, קטגוריה ואפילו בדף מוצר. חשוב שיהיה חיבור ורלוונטיות גבוהה בין הטייטל הדיסקריפשן והתוכן (השילוש הקדוש) עם התוכן שמופיע בדף.

תקציב זחילה– לכל אתר יש תקציב זחילה משלו. הכוונה היא כמה פעמים בחודש סורקים הזחלנים של גוגל את האתר. ככל שהאתר גדול יותר הזחלן "ייאלץ" להגיע ולסרוק את האתר יותר פעמים. לכן, חשוב שתהיה מפת אתר שתציג את ההיררכיה באתר, וכמובן להסיר את כל הדפים הלא רלוונטיים ממפת האתר ולא רק מהאתר.

סיכום

מקווה שמילון זה תרם לכם להכיר בקלות ובפשטות את המושגים המקצועיים הקשורים לקידום אתרים. מידי פעם נקפיד לעדכן ולהרחיב את המושגים לנוחיותכם

דילוג לתוכן