קישורים חיצוניים- רכישת קישורים לאתר

קישורים חיצוניים כל מה שרציתם לדעת- המדריך המלא

תוכן עניינים

מהם קישורים חיצוניים

קישורים חיצוניים המוכרים גם בשם Backlinks הם קישורים המפנים מאתר חיצוני לאתר שלנו. 
הקישורים החיצוניים חשובים להתקדמותו של כל אתר אינטרנט מכיוון שגוגל רואה 
בכל קישור חיצוני לאתר שלנו, כמעיין סוג שלהמלצה על האתר שלנו. לכן, בעולם הקידום יש ללינקים חיצוניים משמעות רבה עבור האתר שרוצים לקדם. 

האם זו הדרך הטובה והחכמה ביותר? אציין בקצרה שבעיניי זוהי אינה מהות הקידום ויש שיטות טובות מזו לדאוג לקידומו של אתר, אך כמו בכל אסכולה, יש מי שיסכימו איתי ויש רבים שיחלקו עליי…

הקישורים החיצוניים יכולים מאוד לתרום לקידום האתר שלכם ולסייע להתברג במילות המפתח. כיצד ואיך להשיג קישורים חיצוניים לאתר ומהי האסטרטגיה המומלצת? מיד אשתף אתכם בתובנות.

קישורים חיצוניים: שם המשחק- רלוונטיות

מי שתוהה איך להשיג קישורים חיצוניים נכנסים מבלי לשלם או עם לשלם- יש אופציות על השולחן. תחליטו לרגע- האם אתם רוצים להחליף קישורים (דבר שאינו כרוך בעלות כלכלית מלבד כתיבת המאמר) או לקנות קישורים? (לינקים חיצוניים). כל דרך שכזו של בניית קישורים חיצוניים יכולה להתאים אז אין בעיה! רגע לפני שנחליט בואו נבין מהי הדרך הנכונה לעשות זאת.

בנושא של קישורים חיצוניים seo לאתר ישנו שילוש קדוש שחשוב מאוד לתת לו תשומת לב מרבית

  1. נושא האתר המפנה והרלוונטיות שלו לאתר שלנו
  2. התוכן במאמר או הפוסט שמפרסמים באתר החיצוני
  3. מילת המפתח המפנה אל האתר שלנו ולאן היא מפנה את הקישור


כל מי שמבין בקידום אתרים יודע כי ישנם לא מעט רכיבים דומים המתייחסים לנתונים אלה

  • מילות המפתח 
  • התוכן והנושא המרכזי
  • מידת הרלוונטיות של התוכן למילת המפתח המרכזית
  • חיבור התיאור- הטייטל עם תגית התיאור-מטא דיסקריפשן ומילות המפתח
  • מידת הרלוונטיות ומילות החיפוש בטקסט לנושא המרכזי
  • שימוש במונחי LSI לקידום מספר מילות מפתח ותמה מרכזית
  • רמת הטקסט איכותו ואורכו. ככל שהטקסט ארוך יותר מפורט ומקצועי כך טוב יותר
  • רמת החידוש והערך המוסף שמגישים לגולש
  • שימוש בתמונות ותגיות אלט
  • שימוש בתגית קנוניקל
  • הוספת סכמה והדגשת נתונים מובנים
  • ועוד…

השילוש הקדוש שהוזכר לעיל באתר חיצוני עם מאמר חיצוני, יכול להיות קריטי עבור הקישור שלנו ולהשפיע על עוצמתו ועל האפקט שיש לקישור חיצוני על האתר שלנו. רלוונטיות היא ללא ספק שם המשחק והיא סופר חשובה בכל היבט שנרצה להתייחס אליו.

  1. נושא האתר המפנה והרלוונטיות שלו.

    אם אנחנו מקדמים אתר של בניית אתרים לדוגמה, אנחנו נרצה שהאתר שמפנה אלינו קישור יעסוק בתחום זהה או קרוב לתחום שאנו רוצים לקדם. זה יכול להיות לדוגמה אתר שעוסק בקידום אתרים, שיווק, בניית אתרים אם אפשרי או אתר שבונה 
    אפליקציות. אם אתם מתבוננים היטב ניתן לראות כי קיים חיבור נושאי וכל סוגי האתרים קשורים בנושאים. 

    תחשבו על זה לרגע…האם זה יהיה הגיוני שאתר של אינסטלטור ימליץ לדוגמה על אתר של כתיבת תוכן (באופן עקרוני הדבר אפשרי אך כלל אינו טבעי ולא 
    ממש קשור ברמה הנושאית). 
    לכן, להוציא אתרי תוכן ופורטלים או אתרים לוקאליים, לא מומלץ לקבל קישור חיצוני 
    או המלצה לאתר שלנו מאתר שאינו קשור לנושא שלנו.

  2. התוכן שאנו מפרסמים באתר החיצוני

    נצא מנקודת הנחה שמצאנו אתר מעולה להוציא ממנו קישור חיצוני  backlink, חשוב שהתוכן ברמה בנושאית יהיה קשור לנושא של מה שברצוננו לדחוף. 
    כלומר, אם אנחנו רוצים לבחור מילת מפתח כלשהי כמו בניית אתר, המאמר צריך להכיל תוכן שקרוב וקשור לנושא זה ושבתוכו מילת המפתח ממנה נוציא קישור חיצוני לאתר (טקסט עוגן- anchor text), תשתלב בצורה טובה וטבעית בתוכן. 
    התוכן צריך מן הסתם להכיל מינימום של 400 מילים כאשר ההמלצה שלי היא בין 500 ל600 מילים על מנת שנוכל להעביר את המסר בצורה הרבה יותר איכותית. רוב המקדמים יבחרו במאמר פשוט בן 400 מילים.

  3. מהי מילת המפתח המפנה לאתר (אנקור טקסט-טקסט עוגן)

    כאן יש 2 פרמטרים שכדאי לקחת בחשבון. הראשון, מהי מילת המפתח אותה נרצה לדחוף על מנת לשפר את דירוג האתר. השני יהיה לאן אנחנו מפנים את הקישור החיצוני לתוך האתר שלנו.  האנקור טקסט כדאי שיהיה לו כמה מאות חיפושים חודשיים על מנת שבאמת נוכל לקבל תנועה אורגנית לאתר.

    אם מדובר בביטוי של עשר חיפושים, לא בטוח שזה ישתלם לנו להשקיע את כל המרץ והמאמצים החל ממציאת האתר כתיבת מאמר ורכישת קישור חיצוני שיוביל לאתר שלנו. לכן, בחנו היטב את הביטוי שאתם דוחפים. כמו כן וודאו שהאתר שלכם מדורג בגוגל בביטוי זה, אחרת כל המאמצים הם לשווא… שנית וודאו כי אתם מפנים את הקישור לדף שעליו מדורג הדף בביטוי זה ולא אוטומטית לדף הבית או לדף ארכאי כלשהו… רלוונטיות כבר אמרתי? 🤪

איך תייצרו קישור איכותי בצורה חכמה ב7 שלבים

בניית קישורים חיצוניים- קישורים לאתר

  • בחירת האתר ובדיקתו
  • בדיקת דירוגים של האתר ומילות המפתח
  • בדיקת נראות פיזית של האתר
  • בדיקת עלות מול תועלת למחיר הקישור
  • הזמנת מאמר והטמעת הקישור
  • הוספת תמונה למאמר עם קרדיט במידת הצורך
  • העברת המאמר להטמעה (רצוי עם תגיות מטא- טייטל ודיסקריפשן).

בחירת האתר ובדיקתו

אחת הדרכים לבדוק אתר אני מבצע באמצעות תוכנת ahrefs. אני ניגש לאתר שאני שוקל לקבל 
ממנו קישור ובודק אותו. 

בדיקת דירוגים

מה אני בודק? אני בודק את הדירוג של הדומיין כלומר מהו ה DR-Domain Rating המטרה שלי היא ראשיות לזהות האם האתר מדורג היטב והאם שווה לי להמשיך ולבחון קבלת קישור ממנו.

ככלל אצבע אני מעדיף לבחור קישורים לאתר מאתרים שהדומיין רייטינג שלהם הוא מעל 20.
עם זאת, ישנם יוצאים מן הכלל ואלה יהיו אתרים שאולי יש להם דומיין רייטינג נמוך אבל יש 
להם תנועה גבוהה לאתר. זה יכול להעיד שאולי האתר לא מקודם אורגנית חזק, אבל הוא 
ללא ספק מדורג היטב בגוגל ולכן שווה לשקול לקבל קישור חיצוני ממנו.

דבר נוסף שאני בודק הוא כמות מילות המפתח המדורגות של האתר בדף 
הראשון 
בגוגל. כלומר בכמה ביטויים האתר מדורג במקום 1-10 בגוגל חוץ משם המותג. כלל האצבע שלי הוא לבחור באתרים שיש להם מעל ל20 ביטויים המדורגים בטופ 10, אחרת הם לא ממש מקבלים תנועה וזה לא ישתלם לקבל מהם קישור חיצוני לאתר שלכם.

כאמור אתר שיש לו המון תנועה ודומיין רייטינג נמוך, אני בוחן את כמות מילות  המפתח המדורגות שלו. אם יש לו מעל ל20 מילות מפתח בטופ 10 אני בהחלט 
אשקול רכישת קישור לאתר ממנו.

בדיקת נראות פיזית

זהו למעשה אחד השלבים החשובים בתהליך ואני ממליץ לכל מי שרוצה לקבל קישור הגון לבצע 
אותו. הרבה פעמים תוכלו לראות כמה דברים מעניינים כמו אתר שיש לו דומיין רייטינג גבוה אבל אין לו מילות מפתח, או אתר שמדורג כביכול יפה אבל אין לו תנועה. 

זה מוזר אך הגיוני מכיוון  שפעמים רבות יש פה מניפולציות כגון רכישת דומיין חזק  שננטש והזנת תוכן לאתר, או בחירה לקויה של מילות מפתח. או חוסר התחשבות 
מוחלט במילות מפתח.  כל אלה יוצרים מצבים מוזרים שיכולים להשפיע על דירוג האתר וביצועיו.

עכשיו פרמטר נוסף וחשוב שיש לקחת בחשבון לתנועה לאתר הוא הנראות ומידת  ההתאמה של האתר לגולש, עם דגש על ההתאמה למובייל. עד כמה האתר נראה טוב וידידותי למשתמש. אלו פרמטרים קריטיים מכיוון שאתרים עם אחוז נטישה גבוה (bounce rate) משפיעים על הדירוג של האתר ומילות המפתח ויכולים במידה רבה לפגוע בו.

לכן, רגע לפני ההחלטה הסופית שלכם, אני ממליץ לכם לגשת פיזית לאתר, לגלוש בו ולראות האם האתר נראה טוב. אם הוא ידידותי למשתמש והאם בסופו של יום הוא שווה את ההשקעה הכספית שלכם על מנת לקבל קישור חיצוני איכותי לאתר שלכם.

בדיקת עלות מול תועלת לרכישת קישור לאתר

רכישת קישור לאתר- עלות מול תועלת

אחד הדברים שכל אדם רוצה הוא תמורה טובה לכספו. עכשיו יש לא מעט רשימות  של אנשים שסוחרים בקישורים ומוכרים לכם קישורים חיצוניים נכנסים לאתר שלכם. 
זה נהדר, אך חשוב שתהיה תמורה הוגנת! הימנעו מרכישת קישורים חיצוניים יקרים רק כי הם כביכול קשורים למותג גדול בסכום גבוה (מעל 300-500 שח).

בדקו היטב כל אתר וודאו שאתם מקבלים תמורה טובה לכספכם.  כפי שציינתי, פרופיל של קישורים חיצוניים הוא מאוד חשוב לאתר שלכם. לעניות דעתי הוא לעיתים מוערך יתר על המידה, וזה מתבטא באובססיה לקישורים. אז זהו שלא!

זכרו-ממש כמו שיש לקישור חיצוני אפשרות להשפיע לטובה על דירוג האתר שלכם, כך הוא גם עלול לפגוע בו במידה והוא נענש על ידי גוגל.

המלצה שלי בפן המקצועי- אם אתם רוכשים קישורים חיצוניים, קנו קישורים איכותיים מאתרי סמכות גדולים. השתדלו להימנע מהצפת האתר בהרבה קישורים קטנים ומיותרים שיכולים להזיק לכם. לעיתים רכישת קישור אחד מאתר סמכותי יכולה להיות שוות ערך ל10-20 קישורים רגילים. זה בדוק ונכתב מניסיון מקצועי רב שנים- לשיקולכם כמובן.

כעת, לאחר ביצוע כל השלבים נותר לכם רק לכתוב תוכן או להזמין תוכן. בחרו היטב את האנקור 
טקסט שישמש לקישור החיצוני שיפנה לאתר. וודאו להפנות את הקישור לדף עליו מדורג הביטוי שברצונכם לדחוף, ולא להפנות סתם לחיזוק של דף הבית (אלא אם הביטוי באמת מדורג על דף הבית ). 

בחרו תמונה נחמדה מאתר pixabay, שאין  בו צורך במתן קרדיט או הפרת זכויות יוצרים, והעבירו את קובץ הוורד עם התמונה למי שרכשתם ממנו את הקישור. שלחו מייל ובקשו כמובן לראות את הקישור למאמר כאשר הוא עולה לאוויר. 

זהו הפעם, מקווה שמדריך זה הועיל לכם מאוד

אהבתם את המאמר? יש לכם הארות? מוזמנים להשאיר למטה את תגובתכם.

Rate this post
מוזמנים לשתף את התוכן
אבישי קמינר

אבישי קמינר

עוסק בשיווק דיגיטלי כ 6 שנים בדגש על קידום אורגני משנת 2007. חי ונושם תוכן, לועס אנליטיקס וסרץ' קונסול לארוחת צהריים, ובזמן הפנוי כותב לבלוג שלי ;) אוהב ללמוד ולהתמקצע בתחום הכי דינאמי באינטרנט. נשוי לעידית +2. מתגורר ביוקנעם המושבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן