קידום אתר וויקס- האם זה אפשרי?

קידום אתר וויקס

תוכן עניינים

קצת על וויקס- מערכת ניהול התוכן הויזואלית

לפני כמה שנים טובות פרצה בסערה חברה קטנה מישראל עם פלטפורמה ייחודית המאפשרת גם לאנשים חסרי ניסיון בבניית אתרים, לבנות בעצמם אתר אינטרנט ובעלות מזערית. 
כיום חברת ווויקס כבר חיה ונושמת את עולם הבניה והקידום. החברה ללא ספק משתפרת, 
משפרת ובעיקר קשובה למשתמשיה. אבל נשאלת השאלה האם וויקס טובה לקידום אורגני? על כל אלה ועוד אדבר בפוסט הזה. בואו נתחיל…

מערכת ניהול תוכן סגורה

WIX היא חברה ישראלית שפיתחה פלטפורמה שתהיה פשוטה וקלה לכל אחד ואחת, כך שנוכל לעצב ולבנות אתר בקלות תוך שימוש בכלים נגישים המאפשרים לנו לעצב. להוסיף אלמנטים בקלות לבנות טפסים, להוסיף אפקטים ועוד ועוד. מדובר בחברה מאוד רצינית ומוערכת שעושה הרבה מאוד חשיבה ובוחנת כל הזמן את טיב ואיכות המוצר שלהם-ועל. כך הם ראויים להערכה.הבעיה ברוב המקרים היא שלחברה יש חזון מסוים, בזמן שמפתחים חיצוניים בפלטפורמה פתוחה,  היו יכולים לתרום הרבה יותר למוצר הנוצץ והשיקי.

מערכת קוד סגור  אינה דינאמית וגמישה. היא אמנם מאפשרת שימוש בתוספים חינמיים שיכולים  לשפר את הביצועים או לסייע למשתמש לפתור אתגר שיש לו עם המערכת, אך זה בהחלט לא פיתרון אידיאלי. מערכת דינאמית היא כזו שגם מפתחים מבחוץ רוצים ויכולים לתרום להוסיף עוד אופציות שימושיות ויעילות ובכך להעצים את הפלטפורמה. אך מכיוון שמדובר בחברה פרטית, קשה לבוא בטענות לווויקס, שהרי הם מפתחים וממנים את כל הפיתוח של המערכת לבדם ועל חשבונם.
אין ספק שברמת המערכות הסגורות זוהי מערכת טובה. את האם היא מספיק טובה לקידום אתרים?

אז האם ניתן לקדם אתר וויקס?

קידום אתר וויקס

במילה אחת כן, בשתי מילים פחות מומלץ. עכשיו אסביר כי באמת שאין לי מילים רעות לומר על וויקס, מלבד הפן המקצועי של הקידום האורגני-שעושה רושן שהוא גם כן הולך ומשתפר מידי שנה. כיום ניתן לקדם אתרי וויקס מכיוון שווויקס שיפרו הרבה מאוד רכיבים שהיו בעייתיים לקידום.

  • לא היה תיאור מטא טייטל מטא דיסקריפשן
  • לא ניתן היה לשים תגית אלט (טקסט חלופי) על התמונות
  • וויקס השתמשו בפלאש- טכנולוגיה שגוגל לא יכל לקרוא ולא דירג וגם את זה וויקס שיפרו.
  • לא היה ניתן לבצע הפניות 301
  • היתה בעיה בחיבור האתר לגוגל אנליטיקס וסרץ קונסול
  • לא היתה מפת אתר אוטומטית
  • לא הייתה אפשרות לבצע דף 404 ידידותי
  • לא ניתן היה לייצר קוד עם מילות מפתח
  • לא היו עמודי קטגוריות או תגיות
  • היה צריך להתקין תוסף ייעודי של קידום על מנת שיופיעו רכיבי קידום

אז כפי שציינתי רוב הבעיות שהיו קיימות וצויינו למעלה נפתרו. החברה השקיעה מאמצים אדירים על מנת לשפר את הפלטפורמה וביצועיה גם ברמת הקידום האורגני, כך שתהיה הרבה יותר מ״עוד אתר תדמית חינמי״ המופיע ברשת. וויקס מתייחסים למוצר שלהם ברצינות ושואפים להיות בין האריות המובילים בעולם האינטרנט.

ובכל זאת עולה השאלה- האם ניתן לקדם אתר וויקס?

סיגנלים חשובים בקידום אתרים

ניתן  בהחלט לבצע קידום אתר וויקס. היום יותר מתמיד, נראה כי המערכת של וויקס מותאמת יותר טוב לקידום אורגני, ומירב האופציות החשובות כבר קיימות בתוך מערכת ניהול תוכן זו. אך עם זאת לא מומלץ לנסות ולקדם להילחם בנישות תחרותיות במיוחד. וויקס לעניות דעתי יש עדיין כמה נושאים מהותיים וחשובים שטרם טופלו, ואלה פוגעים ביכולתה של הפלטפורמה להתקדם ולהוביל בטופ כמו למשל וורדפרס או מג׳נטו שנותנות עבודה מדהימה בכל הקשור למערכות קוד פתוח ובהשוואה למערכת קוד סגור כמו וויקס.

יתרונות וחסרונות של וויקס

יתרונות

  • עיצוב מרהיב בקלות ובפשטות
  • הרבה מאוד תבניות מוכנות מראש
  • עיקרון של גרור ושחרר המזכיר את אלמנטור של וורדפרס
  • קל מאוד לבנות ולקסטם אתר לפי רצונך
  • תמיכה חזקה ואיכותית שבסיסה בישראל
  • הקשבה והתחשבות בבקשת לקוחות לפיתוחים עתידיים

אז מהם החסרונות המונעים מוויקס להוביל בתחום

זה ישמע אולי מפתיע אבל לא הרבה… עם זאת כל מה שצריך הינו קריטי ומהותי ביותר במיוחד כאשר מדברים על קידום אורגני.

  • בעיה בתפריט והגישה לעריכת הדפים- נדרש כאן שיפור משמעותי של תפריט הניהול והגישה לדפים. זה בעייתישבמקום להיכנס במיידי לדף שרוצים לערוך, לוקח 3-4 קליקים ולעיתים גם חיפוש רק כדי למצוא את הדף המדובר. זה מקשה על הגישה הישירה לדף ומאריך את זמן הטיפול בכל דף ודף, במיוחד אם הוא מופיע בתפריט הראשי.
  • הקוד של וויקס בעייתי- משהו. עושה רושם שכאן אולי אחת הבעיות המרכזיות של הפלטפורמה הזו. עושה רושם שמשהו בקוד של וויקס לא נסרק כהלכה ויש לזה השפעה על קידום האתר. קידום אתרים אמנם מורכב מפרמטרים רבים, אך לקוד יש משמעות מכרעת בבחירה אם לקדם פלטפורמה זו.
  • תמונות וגרפיקה כבדות- מהירות טעינת אתר הפכה להיות גורם מכריע בשנים האחרונות. אתר חייב לעלות ומהר ורצוי בפחות מ2 שניות. אם זה לא קורה הגולש נוטש, יש עליה בבאונס רייט (אחוז הנטישה והחזרה לתוצאות החיפוש בגוגל) והגולש ממשיך למתחרים שלנו. נכון לרגע כתיבת תוכן זה במאי 2021, לא נראה כי וויקס טיפלו כמו שצריך בנושא רגיש זה, ולכן זו נקודה לרעתם, במיוחד מההיבט של קידום אתרים.

סיכום

אם תשאלו אותי וויקס עשתה כמה צעדים מאוד משמעותיים בדרכה להפוך לפלטפורמת ניהול תוכן מובילה בעולם. נכוןל היום היא בנויה להתמודדות בעיקר של אתרי תדמית ופחות איקומרס.
יצא לי אופן אישי לבצע העברה מאתר איקומרס שעבר לוויקס ואז ראינו ירידות בתנועה האורגנית, לאור הממצאים שחלקם תיארתי מקודם.

עם זאת, וויקס השתפרה פלאים ואם תמשיך להשקיע זמן ומשאבים, יתכן ותוכל להוביל שינוי בתחום בניית אתרים. קידום אתר וויקס מצריך כיום הרבה עבודה מאמץ ומשאבים. הפלטפורמה אינה מותאמת בצורה אופטימלית לקידום ולכן כדאי לשקול היטב לפני שבוחרים להקים אתר שרוצים להתחרות בקידום אורגני, במיוחד בנישה תחרותית

Rate this post
מוזמנים לשתף את התוכן
אבישי קמינר

אבישי קמינר

עוסק בשיווק דיגיטלי כ 6 שנים בדגש על קידום אורגני משנת 2007. חי ונושם תוכן, לועס אנליטיקס וסרץ' קונסול לארוחת צהריים, ובזמן הפנוי כותב לבלוג שלי ;) אוהב ללמוד ולהתמקצע בתחום הכי דינאמי באינטרנט. נשוי לעידית +2. מתגורר ביוקנעם המושבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן