בניית קישורים באינטרנט- האם גוגל הצליחו להקטין בניית קישורים?

האם גוגל מצליחים להקטין את בניית הקישורים לאתרים

תוכן עניינים

סקירה מקדימה למאמר זה

מאמר זה, בא לסקור את תופעת האיומים המרומזים של גוגל על כל נושא בניית הקישורים, האם זה עדיין עובד, האם משתמשים בבניית קישורים גם כיום, האם יש לבניית קישורים עדיין השפעה כלשהי על האתר שלנו, האם משתלם לבנות קישורים לאתר שלנו, ומהן ההמלצות של גוגל בנושא  זה, הנוטה להיות סוג של מניפולציה אותה בגוגל ממש לא אוהבים!

בניית קישורים- הדרך המהירה לקדם את האתר שלכם

בעבר הלא רחוק, אחת הדרכים לייצר מניפולציה ולסייע בקידום אתרים הייתה פשוט מאוד בניית קישורים. המתכון מאוד פשוט. לוקחים אתר, מוצאים אתרים שיש בהם את האופציה להוציא קישורים שמפנים את האתר המיועד לפי מילות המפתח בהן אנו מעוניינים, וזהו…. יש לנו ערימה יפה של קישורים, שמחזקת גם את נושא האתר, וגם את מילות המפתח שלנו.

נהלים חדשים של גוגל האוסרים על מניפולציות הכוללות בניית קישורים. אבל, הימים האלה עברו וחלפו ללא שוב. גוגל איימו בצורה מרומזת על כך שכל מי שבונה קישורים (לפי השיטה ה"ישנה" שהייתה עד כה מקובלת על גוגל או סבילה בעיניהם), יוענש, והאתר שלו עשוי להתגלגל למטה במורד תוצאות החיפוש של מנוע החיפוש.

ובאמת, האיומים של גוגל אכן החלו להתקיים ולקרום עור וגידים.  אתרים שהמשיכו לבנות קישורים החלו נענשים ויורדים בתוצאות החיפוש, בעוד אחרים שביצעו פעולות אחרות, זכו לעלות כלפי מעלה וזכו בכך להזדמנות של גוגל, להופיע לראשונה בתוצאות החיפוש הגבוהות, מבלי שהופיעו בהן קודם לכן. גוגל רואים בחומרה כמה נושאים חשובים שעד כה תרמו רבות לקידום אתרים באינטרנט:

בניית קישורים:

גוגל מתייחסים לכל הקשור לתחום זה כאל ניסיונות הטיה של תוצאות מנוע החיפוש שלהם. לכן, באופן הגיוני וסביר, החלו בגוגל להעניש אתרים ובעלי אתרים שניסו לקדם את האתר שלהם בביטוי מסוים באמצעות בנייה של קישורים מאתרים חיצוניים באגרסיביות.
ברוב המקרים ניתן לשים לב לכמה בעיות שיכולות להיות גם כן סיבה נוספת לענישה:

א. האתר ממנו נשלח הקישור הוא אתר ספאם מובהק וחסר ערך או תועלת לגולש.
ב. האתר ממנו יוצא הקישור אינו קשור או רלוונטי לאתר הנישה שלנו. חוסר רלוונטיות במקרה של גוגל, פוגעת בכל מאמצי הקידום ובתוצאות של האתר.
ג. האתר ממנו יוצא הקישור הוא בעל קשר כלשהו לאתר שלנו בחיבור מעגלי, מרובע בהצלבה וכו, או משמש כאתר לוויין, שבא רק לתת כוח ולחזק את האתר שלנו, כאשר הוא מכיל מידע באיכות נמוכה.
ד. הקישור לאתר מגיע מאתר שאינו חוקי (הימורים, טבק, סקס וכו…).
ה. האתר ממנו אנו מקבלי קישור הינו אתר אפיליאציה בעל איכות ירודה ביותר, שאינה נסבלת עוד בעיני גוגל, ומשמשת אך ורק לקצירת ממון משותפים או מפרסומות.

חילופי קישורים – בעיקר מהפוטר

גם כאן גוגל רואים בחומרה את נושא חילופי הקישורים כגורם שעלול לייצר עיוות ולהטות לרעה את תוצאות מנוע  החיפוש שלהם.
כיום (2020), הדבר שעוד נחשב ל"נסבל" בעיני גוגל הם קישורים טבעיים היוצאים מהתוכן שלנו והם מפנים במילת המפתח לאתרים אחרים אותם אנו מעריכים וממליצים עליהם בפני הגולשים.

קשה להיות נחרץ בנושא הקישורים אך קישורי פוטר לאתרים אחרים הוא דבר שחלף ונעלם בשנים האחרונות ואינו מומלץ. הדבר עשוי להיחשב להטיה ולניסיונות לשנות את תוצאות החיפוש, ועל כך גוגל מענישים בחומרה.

גם כיום, בגוגל ישראל לא מענישים בחומרה אתרים אשר מחליפים קישורים האחד עם השני ואשר מקדמים אחד את השני בביטויים ובמילות מפתח מסוימות, אולם לא ירחק היום, וזה יקרה. ממש כמו שקרה בחו"ל.

גוגל לפתע ביום אחד, ובהתאם להנחיות הכתובות שלהם, יפסיקו לגמול לבעלי האתרים אשר קידמו את האתרים שלהם בצורה שנחשבת "פסולה" בעיניהם, ועלולים להעניש את האתרים האלה ולהורידם בדירוג מילות המפתח ולפגוע בתנועה לאתר שלהם.

נכון להיום, ולאחר עדכון מאמר זה שנכתב בשנת 2013, קישורי פוטר לאתרים אחרים הם דבר מאוד לא שכיח. לעומת זאת, ניתן לראות הרבה מאוד אתרים שמקדמים באמצעות החלפת קישורים, ונכון לכתיבת שורות אלה- זה עובד להם.

אם נתבונן  לטווח הארוך, יתכן כי הדבר ממש לא יפעל לטובתם. מצד שני, האמירות של גוגל על החלפת קישורים והאיומים קיימים כבר מעל ל7-8 שנים, ובכל זאת החלפת הקישורים בין מקדמי אתרים נמשכת ללא הפסקה (על כך גם יעידו המון קבוצות פייסבוק של החלפות קישורים 😉.

קישורים מאתרים זרים

אם עד היום זה היה נחשב ללגיטימי לקבל קישור מאתר זר, הרי שכיום זה לא ממש מדויק. אם נצא מנקודת הנחה שהאתר שלנו הוא דו לשוני, והוא זוכה לקישורים בשתי שפות, הרי שזה הגיוני ביותר ואפילו מומלץ, לקבל קישורים כאלה מאתרים מחו"ל.

אם האתר שלנו הוא רק בעברית, והוא מקבל קישורים שמגיעים מאתרים באנגלית, יש פה מידה מסוימת של היגיון מכיוון שאנגלית היא שפה די בינלאומית. אבל מה קורה כאשר אתר מקבל קישורים מאתרים שאינם אפילו קרובים לשפה המדוברת באתר. קישורים מאתרים ברוסית, שוודית, נורווגית וכו….  האם זה לגיטימי?

ובכן, סביר להניח שלא!  בעיני גוגל הדבר יראה כחשוד מכיוון שהוא לא ממש טבעי, ולכן מעורר חשד.
כאן יכולים לקרות שני תרחישים  דומים:
1. גוגל מענישים באופן אוטומטי את האתר ומורידים אותו מטה בתוצאות החיפוש.
2. גוגל בוחנים ובודקים את האתר: הם יכולים לשים את האתר בתוך ארגז חול בזמן שהם בודקים אותו, ובכך לא מאפשרים לאתר להתקדם בכלל.

הם יכולים גם לבחון אותו בצורה קפדנית יותר וידנית, ולהחליט שהאתר ראוי לענישה.
התוצאה של שני התרחישים היא דומה. האתר מוענש, ומורחק מתוצאות החיפוש של גוגל במידה זו או אחרת.  הוא יכול לצלול למטה או להיעלם ובמקרים חמורים גם לגרום לסגירת החשבון ולהרחקה לצמיתות גם של בעל האתר.

האם יש ירידה בבניית קישורים בעקבות ההנחיות של גוגל?

התשובה לשאלה זו נחלקת ל2: כן ולא.

באופן כללי, נראה כי יש ירידה בכמות הקישורים שבונים מקדמי אתרים מידי חודש. אם בעבר היו חוות שרתים של קישורים והיו יכולים לבנות אלפי קישורים בחודש, הרי שכיום זה ממש לא העניין.

עודף קישורים יכול להרוס ולפגוע באתר, מה גם שנכון להיום (2020) ישנן מתודות נוספות חשובות בקידום אתרים כגון מהירות טעינת האתר, חוויית המשתמש, רמת המעורבות באתר ובדף- שיש להן משקל הרבה יותר גבוה מקישורים אחוריים.

אתרים נורמטיביים (קידום לבן) אינם מייצרים עוד קישורים אוטומטיים, ולכן ניתן לומר בהחלט כי ההנחיות שינו את פני האינטרנט והקישורים בפרט, מאז הכריזה גוגל על מלחמתה בקישורי הזבל.

החלק השני של התשובה הוא מעט מוזר…  למרות ההנחיות של גוגל, ניתן לראות בצורה מאוד ברורה את הדרישות של חברות הבוחנות מועמדים בתחום הקידום, בצורך במקדם שיודע לבנות קישורים.  המשמעות היא שבניית הקישורים עדיין נמשכת, אבל מה שבטוח זה שזה לא באותה הרמה והכמות.

גם כיום, אתרים שבונים לינקים בצורה אוטומטית (קידום שחור) מזוהים בצורה מאוד מהירה על ידי גוגל ונענשים באופן אוטומטי וגורף. אתרים שבונים קישורים שנראים רבים מידי, או כאלה שאינם נראים טבעיים, מרימים לגוגל להנחתה, ועשויים לגרום לפגיעה גם במאמצי הקידום, שלא לדבר על הענישה החמורה של גוגל.

אנחנו מבינים כי קישורים חיצוניים הם חשובים ומשמשים כ"המלצה" של אתרים אחרים על האתר שלנו. לכן, יש להם חשיבות, אך היא אינה משמעותית כבעבר. כיום ניתן להיעזר גם בכוחן של הרשתות החברתיות לקבלת סיגנלים חברתיים ושיפור האינטראקציה של העוקבים בדפים העסקיים עם האתר. ישנן שיטות עבודה יעילות כגון עבודת on-page שעושות פלאים, וקישורים- הם רק נדבך אחד קטן בתוך המכלול הגדול של קידום אתרים.

האם צריך להמשיך לבנות קישורים והאם זה בכלל יעיל?

טיעונים נגד בניית קישורים

חשוב לזכור כי בנית קישורים בצורה לא נכונה (כמו למשל קישור בין 2 אתרים שאינם קשורים בכלל ברמה הנושאית או בנישה) יכולה מאוד להזיק ולפגוע בקידום האתר. בנייה לא נכונה פוגעת בכל סיכוי להתקדמות, ויכולה לפגוע מאוד באתר שהושקעו בו מאמצים וחשיבה לגבי מילות המפתח המתאימות והרלוונטיות לעסק. אם לא יודעים כיצד לבנות קישורים בצורה נכונה, האתר עלול להיפגע ולרדת בדירוג מילות המפתח בתוצאות החיפוש.

טיעונים בעד בניית קישורים

בניית קישורים כיום, צריכה להיות מדודה וחכמה. אם מייצרים קישורים חיצוניים אז רק מתוכן, עדיף מתוכן חדש ורענן. קישורים בעיקר באנקורים שהם מילות מפתח טבעיות או שם המותג או דומיין המותג. אלה, בכל אופן הדרכים המקובלות.

בפרקטיקה אנו רואים כי קידום של מילות מפתח באמצעות בנייה של קישורים חיצוניים, יכולה לתרום ולקדם בהתחלה את הביטוי המבוקש.  המשמעות ברורה ביותר. בניית קישורים בהתחלה יכולה להיות יעילה, אבל חשוב יותר מכך- צריך גם לדעת לעשות את זה!!!

מסקנות לגבי בניית קישורים

אז האם לבנות קישורים או שלא?  נציין כי כיום אין אתר שאין לו פרופיל קישורים אחוריים, וזה כשלעצמו אומר כי הפרקטיקה חזקה מהכול. גם בשנת 2020 בניית קישורים היא חשובה כהמלצה, ובלעדיה איש לא יכיר את האתר שלנו! לכן, בניית קישורים היא מהלך מתבקש לכל אתר- רק שיש לבצעו במתינות..

Rate this post
מוזמנים לשתף את התוכן
אבישי קמינר

אבישי קמינר

עוסק בשיווק דיגיטלי כ 6 שנים בדגש על קידום אורגני משנת 2007. חי ונושם תוכן, לועס אנליטיקס וסרץ' קונסול לארוחת צהריים, ובזמן הפנוי כותב לבלוג שלי ;) אוהב ללמוד ולהתמקצע בתחום הכי דינאמי באינטרנט. נשוי לעידית +2. מתגורר ביוקנעם המושבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן