כתיבת תוכן איכותי

כתיבת תוכן לאתר שלכם- כך תעשו זאת נכון

תוכן עניינים

מבנה נכון של מאמר

הפצת תכנים באינטרנט היא אחד הדברים החשובים, על מנת לקבל תנועה לתוך האתר שלנו. על מנת שזה יקרה, ושגוגל יאהב את מה שאנחנו עושים, יש מספר חוקים וכללים שכדאי מאוד להכיר.

מבנה נכון של מאמר הוא לא רק חשוב ונועד בשביל גוגל, הוא עוד יותר חשוב עבור הגולשים שלנו. כתיבת מאמר במבנה הנכון ימנע מהגולש להשתעמם או לברוח מהמאמר שלנו. אנחנו רוצים להחזיק אותו כמה שיותר זמן בתוך האתר (אם המאמר הוא באתר) או לתת לו סיבה טובה לחפש אותנו עם הקישור שנשתול במאמר, ושיוביל לאתר האינטרנט שלנו.

כיצד צריך להיות בנוי מאמר

הכותרת

מאמר בנוי מכמה רמות. הרמה הראשונה היא הכותרת.  
הכותרת היא למעשה המידע הכי תמציתי על מה בעצם מדבר המאמר שלנו. הכותרת , היא למעשה סוג של פרסומת לתוכן הפנימי של המאמר. לכן, הכותרת צריכה להיות "רעשנית" היא צריכה ליצור גירוי, למשוך את תשומת ליבו של הגולש על מנת שהוא ירצה להיכנס ולקרוא את המאמר שלנו.

יש כמה סוגים של מילים שעוזרות לנו מאוד למשוך את תשומת ליבו של הגולש, אך כדאי להיעזר בהן במינון הנכון ולא להרבות את השימוש בהן אחרת הן מאבדות את היעילות שלהן.

מילים כמו סודות  \ סודי, חינם, מתנה, בקלות וכו'
מילים אלה מגבירות את תשומת הלב ויגרמו לגולש לכניסה ראשונית למאמר.

הכותרת היא בעצם פרסומת, והפרסומת נותנת סוג של הבטחה לגולש או ערך לגולש.  חשוב מאוד לממש את ההבטחה הזו ולא לנסות למכור אשליות או ליצור כותרת פגזית שמובילה למאמר דל ועלוב או חסר ערך!  

הגולש אינו טיפש, הוא קולט את זה מהר מאוד. למעשה זה כל כך מהר עד שאנחנו נחטוף סחרחורת ממהירות הכניסה והנטישה שלו את האתר  וזה רע כשהם נוטשים מהר את האתר מבחינת קידום אתרים (הקידום האורגני)! סטטיסטית, יש לנו בין שנייה ל3 שניות לשכנע את הגולש להישאר באתר, אחרת הוא נוטש.  לכן כדאי מאוד שנעשה את זה טוב. כתיבת מאמר איכותי מותנית בתוכן מתאים למה שאנחנו מפרסמים!

כותרת המשנה

כותרת המשנה היא כבר הרובד או השלב השני במאמר. העברנו בהצלחה את המסר, משכנו את תשומת ליבו של הגולש, וכעת לאחר ששמנו פרסומת גדולה וצעקנית (הכותרת) אנחנו צריכים לשים פרסומת של הפרסומת, על מנת לגרום לגולש להמשיך להתעניין ולהמשיך לקרוא את המאמר שלנו.

כותרת המשנה היא פרסומת, אבל יותר ברמת ההבטחה ופחות ברמת תשומת הלב. תפקידה ליצור עניין אצל הגולש, להעלות שאלה שעליה הוא ירצה תשובה, ליצור את הסקרנות שגורמת לעיניים אוטומטית ליפול למטה. המטרה פה היא להרים להנחתה של הגולש.

זה יכול להיות בצורת שאלה, זו יכולה להיות הבטחה (שאנחנו יודעים שאפשרי לקיימה) זה יכול להיות נגיעה בתשוקה של הלקוח הפוטנציאלי, מה הפתרון לבעיה שלו.

דוגמא לכותרת וכותרת משנה

כותרת: סודות הבישול הבריא נחשפים
כותרת משנה: המתכונים שלעולם לא תרצי לפספס
כותרת: להרוויח כסף מהבית זה פשוט וקל
כותרת משנה: בואו לגלות כיצד תרוויחו X שקלים בחודש בעבודה מהבית
כותרת: סודות הקידום נחשפים
כותרת משנה: בוא וגלה איך לקדם את האתר שלך בקלות  

זה בגדול הרעיון…. משיכת תשומת לב בשלב הראשון, והבטחה שנקיים אותה בהמשך, על מנת לגרום לגולש להמשיך ולקרוא את המאמר.

גוף המאמר

גוף המאמר הוא השלב השלישי והוא חשוב לא פחות מ2 השלבים הקודמים. כאן שם המשחק הוא: לקיים את ההבטחה, ולתת ערך מוסף גבוה מאוד לגולש שבאתר שלנו (או שקורא את המאמר שלנו).
לכן לפני שמתחילים בתהליך כתיבת מאמר, חשוב לדאוג שהתוכן יהיה תוכן אמיתי, עשיר, שתורם לגולש, שישאיר אותו פעור פה ויעשה לו ווואוווו, שיהיה אמיתי ופרקטי ולא סתם פילוסופיות או קשקושים שיגרמו לגולש לנטוש מהר. לגולש אין סבלנות או סלחנות לשטויות באתר שלנו.

מבנה גוף המאמר

לגוף המאמר יש חוקים ברורים על מנת להקל גם על מנועי החיפוש,
אבל בעיקר בעיקר על גוגל! בעת כתיבת מאמר יש לשים לב היטב לדגשים על גוף המאמר:

גוף המאמר חייב להיות מחולק לפסקאות. כל פיסקה צריכה להיות מקסימום בין4 ל5 שורות, לא יותר מזה.
בכל פיסקה רצוי מאוד שתהיה כותרת קצרה המסבירה על מה מדברת הפסקה, ושתהיה שוב, סוג של כותרת משנה, פרסומת של המשך התוכן.

מדוע המבנה של גוף המאמר הוא כזה?

הסיבה שגוף המאמר בנוי בצורה כזו היא משום שהגולש שנכנס למאמר עובר עליו במהירות וסורק אותו מלמעלה למטה בצורה אנכית מהירה מאוד. אם מה שהוא מספיק לעבור עליו ברפרוף מוצא חן בעיניו, הוא ימשיך לקרוא את המאמר.

הכותרת וכותרת המשנה נועדו להכניס אותו ולגרום לו לקרוא את המאמר. כותרות המשנה בכל פסקה, באות לתת לו תיאור תמציתי מה מחכה לו בתוך המאמר. ככה כשהוא סורק את המאמר, הוא נתקל גם בכותרות המשנה התמציתיות. כותרות משנה אלה, יכולות בהחלט לשכנע אותו להישאר.

השבירה של השורות וחלוקה לפיסקאות, נועדה להקל על העומס של הכיתוב ולתת קצת אוויר לנשימה בין נושא לנושא.
אלו אלמנטים לא רק פסיכולוגיים, אלא גם שיווקיים ושקשורים לאופטימיזצית גולש של המאמר (התאמה של המאמר לצרכיו ונוחותו של הקורא).

חוקים חשובים נוספים על כתיבת מאמר

שגיאות כתיב

אסור בשום פנים או בשום צורה, לכתוב מאמר שיש בו שגיאות כתיב.
זה לא טוב, זה משדר מסר לא טוב ופוגע במוניטין שלנו בהיותנו משווקים אינטרנטיים\ נותני שירותים \ מוכרים וכו'.

שגיאות כתיב משדרות לגולש זלזול, שאנחנו מזלזלים בו, זה משדר גם שהתוכן הוא דל ועלוב (וזה לא בהכרח תמיד נכון) אבל… מה לעשות, זה האפקט של שגיאות כתיב במאמר.

אז אם אתם סובלים מבעיה כלשהי יש לכם כמה אופציות:

1.מסמך וורד בדרך כלל מצביע על ליקויים בשגיאות כתיב ויכול גם לסייע.
2. אתם יכולים לבקש ממישהו אחר שיעבור על המסמך שלכם ויעזור לכם לעשות תיקון של שגיאות כתיב
3. לתת למישהו אחר לכתוב עבורכם את המאמרים

שפה גבוהה או טכנית ומקצועית

אסור בשום פנים ואופן להשתמש בשפה גבוהה או במונחים טכניים מידי או מקצועיים באתר שלנו, אם אנחנו רוצים להניע את הגולש לפעולה. אם האתר הוא אתר מקצועי, שמטרתו היא לתת ידע מקצועי בתחום מסוים אז זה מתאים בהחלט. אבל אם מדובר באתר שבא למכור משהו (ידע, מוצרים דיגיטליים, מוצרים פיזיים) אז זה ממש לא מתאים וכדאי שלא להתחיל עם זה.

יש לכך מספר סיבות טובות:
1. שפה גבוהה משדרת סוג של עליונות והרבה פעמים יש גם מי שלא יבין אותה ולכן ינטוש!
2. הגולש הפשוט והרגיל שאינו בקיא בסודות המקצוע \מוצר שלנו רוצה את התועלת ולא מתעניין בפרטים הטכניים.
3. מונחים מקצועיים יוצרים הסתבכות או תסכול, מה שמוביל לנטישה של הדף שלנו וחבל…..

איך כן כדאי לכתוב?

כשאנחנו כותבים אנחנו צריכים לחשוב שאנחנו הולכים לדבר למישהו שנמצא מולנו בגובה העיניים. לחשוב כאילו אנחנו מספרים את הסיפור היפה של המאמר שלנו לילד בן 6.
הסיפור צריך להיות פשוט, קצר, שורות קצרות ופסקאות קצרות כדי שכל המידע ייקלט.

השפה צריכה להיות פשוטה, וכל המונחים הטכניים המסובכים והמידע עם המילים הגדולות והגבוהות, הכול יורד למטה, הכול פשוט ובגובה העיניים למנוע הסתבכות או נטישה של גולש מתעניין.

היכולת לכתוב בצורה כזו ועם כל הנתונים האלה היא כמו שריר.
ככל שתתאמצו ותתרגלו אותו יותר, כך תשתפר היכולת שלכם.
כך, תגלו שאפשר גם לכתוב טקסטים של נושאים שהגולשים מחפשים, וגם לייצר תנועה וגם המרה (הפיכה של גולש מתעניין ללקוח) באינטרנט.  

המון תלוי בגודלו של המאמר

בחרנו בקפידה את מילות המפתח, ויש לנו מידע מצוין שאנחנו רוצים לתת או לפרסם באתר שלנו או באתרים אחרים. עכשיו נשאלת שאלה חשובה ביותר- מהו היקף של מאמר טוב?
זו שאלה מצוינת!  התשובה היא מאמר שנע סביב 400-450 מילים הוא ממש טוב לגוגל ולגולש והוא דיי אופטימלי מבחינת הסבלנות של הגולש לקרוא את המאמר.

מבחינת גוגל, ככל שהמאמר ארוך יותר הוא בדרך כלל גם עשיר יותר בתוכן, וזה לרוב יעיד גם על איכותו.
למה? אתם בוודאי שואלים ובצדק. משום שרוב האנשים שרוצים לפרסם מאמרי סתם (או מאמרי ספאם או זבל) לא יטרחו לעבור את סף ה200-250 מילים. זו גם ככה טרחה גדולה מידי עבורם.

לכן, ככל שהתוכן ארוך יותר, מקורי, רציני ובעל ערך אמיתי, ככה יאהבו אותו יותר גם הגולשים באתר שלנו וגוגל גם כן.

Rate this post
מוזמנים לשתף את התוכן
אבישי קמינר

אבישי קמינר

עוסק בשיווק דיגיטלי כ 6 שנים בדגש על קידום אורגני משנת 2007. חי ונושם תוכן, לועס אנליטיקס וסרץ' קונסול לארוחת צהריים, ובזמן הפנוי כותב לבלוג שלי ;) אוהב ללמוד ולהתמקצע בתחום הכי דינאמי באינטרנט. נשוי לעידית +2. מתגורר ביוקנעם המושבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן