seoquake logo

SEOQUAKE הכלי שלא תרצו לפספס

תוכן עניינים

קראו- כיצד תוסף אחד קטן ופשוט, יכול לסייע לכם מאוד בקידום האתר שלכם ובבדיקת המתחרים שלכם.

מה זה SEOQUAKE?

SEOQUAKE הוא תוסף חביב המשמש ככלי עזר לקידום אתרים באינטרנט.
היום אני אראה לכם כמה התוסף הזה יעיל, ומה הוא מסוגל לעשות, וכיצד הוא יכול לחסוך לכם הרבה מאוד שעות של ברבורים או חיפושים ושימוש בהמון כלים, שיש בכלי אחד!

התוסף Seoquake הוא במקור תוסף של הדפדפן פיירפוקס מבית מוזילה, אך כיום יש לו גם גרסאות של דפדפן כרום של גוגל ועוד כמה …
אני ממליץ לכם להוריד את התוסף Seoquake בהתאם לדפדפן עמו אתם עובדים. הוא יהיה לכם לעזר רב!

מה התוסף הזה עושה?

לתוסף SEOQUAKE  יש מספר משימות שמסייעות לנו מאוד בבדיקת ההתאמה של התוכן שלנו למנועי החיפוש, ובדיוק אותם הוא בודק.

מידע על הדף אותו אנחנו בודקים:

נקבל מידע רחב על האתר והדף כמו: כמה דפים סרוקים שי לאתר בגוגל, כמה קישורים אחוריים יש לאתר זה לפי SEMrush, קישורים אחוריים לסאב דומיין, כמה דפים מאונדקסים בבינג, דירוג אלקסה של הדף, גילו של הדומיין, כמה לייקים יש לדף בפייסבוק, למי שייך האתר (whois) גישה לקוד הדף, דירוג הדף ב SEMrush, ומידע נוסף כגון סיכום מידע על הדף, דחיסת מילות מפתח, קישורים חיצוניים לדף וקישורים פנימיים בדף.

צפיפות מילות המפתח ב seoquake

כאן, אנחנו מקבלים מושג לגבי מהן מילות המפתח שבהן משתמשים בדף לקידום. נוכל לקבל ביטויים של מילה אחת, שתי מילים, שלוש מילים ואפילו צירופים של ארבע מילים.

דיאגנוזה

לשונית זו של תוסף seoquake מעניקה לנו דיאגנוזה מבחינת האיכות של הקידום של הדף, והסתכלות על:
מילות המפתח של הדף, כותרת הדף ותיאור הדף למנועי החיפוש.
האם הURL  של הדף תקין (או ארוך מידי…), שימוש נכון בתגי H.
האם יש תמונות, והאם התמונות עם טקסט חלופי עליהן. האם יש שימוש במסגרות, האם יש פלאש באתר. הוא בודק אם יש 2 רכיבים חשובים באתר והם קבצי robots.txt  וגם האם ישנה מפת אתר שהכרחית לסריקה של הזחלנים של גוגל.

כעת נבדקים פרמטרים נוספים הקשורים להגדרות של האתר:
הגדרת השפה של האתר והקידוד שלה, האם יש חיבור לגוגל אנליטיקס, האם באתר יש מיקרו פורמטס (קובץ דיגיטלי קטן המכיל את כל פרטי העסק). האם יש תג גאוגרפי של האתר (מיקום העסק במפת העולם), האם יש לאתר הזנות (פידים או RSS) והאם יש לאתר לוגו קטן הנמצא בלשונית הדפדפן.  ואחרון וחביב, מהו סוג השרת, עליו מותקן האתר שלנו.

לא להיבהל, מיד נעבור על הכול בצורה מאוד פשוטה וברורה 🙂

איפה מורידים את תוסף SEOQUAKE?

ניכנס לכתובת האינטרנט הבאה:
https://www.seoquake.com/index.html

כעת, מה שנשאר לנו לעשות זה לבחור לאיזה דפדפן אנחנו רוצים את התוסף.
אני אישית נוהג לעבוד עם כרום, ולכן ההדרכה שלי תהיה על כרום, אבל גם הדפדפנים האחרים עובדים פחות או יותר בצורה דומה.

seoquake download

קרדיט- צילום מסך מאתר https://www.seoquake.com/index.html

נוריד את התוסף, והדפדפן יבקש מאתנו אישור להוסיף אותו לתוספים שלו.
נאשר אותו ונתחיל לעבוד אתו.

 

קבלת מידע מהיר בסרגל עליון של seoquake

כאשר כבר הורדנו את התוסף, אנחנו מפעילים אותו, ואז הוא יופיע לנו בסרגל העליון של הדפדפן:

הפעלת תוסף seoquake | seoquake enabling

כעת על מנת להפעיל אותו, נלחץ עליו, ואז נאשר הפעלה (Enable).
עכשיו נראה שהלוגו הופך להיות צבעוני וזוהי האינדיקציה לכך שהוא פעיל . על מנת לקבל את הנתונים בסרגל העליון, נבצע ריענון לדף, וכעת בכל דף שנבקר בו, נקבל את הנתונים המרכזיים בסרגל העליון.

בואו נראה דוגמה חיה מאתר האינטרנט של Ynet:

ניתוח של אתר ynet על ידי תוסף seoquake

בואו נסתכל על הנתונים משמאל לימין:


עמודה ראשונה לאחר הלוגו אנחנו רואים כמה דפים סרוקים יש לאתר בגוגל- 12.67 מיליון דפים.

בעמודה השנייה נראה כמה קישורים אחוריים יש לאתר זה לפי SEMrush- 64 אלף קישורים אחוריים

בעמודה השלישית נוכל לזהות קישורים אחוריים לסאב דומיין- ניתן לראות 32.9 מיליון קישורים כאלה.

עמודה רביעית מציגה לנו כמה דפים מאונדקסים בבינג- כמה דפים מנוע החיפוש של בינג סרק באתר- הכולל 634 אלף דפים לדומיין של Ynet

בעמודה החמישית נראה את דירוג אלקסה של הדף. מדובר בדירוג כללי ועולמי שממנו ניתן לקבל אינדיקציה על חוזקו של האתר. ככל שדירוג אלקסה נמוך יותר, כך הדומיין חזק יותר.

בעמודה השישית נוכל לראות את גילו של הדומיין- כלומר מהו התאריך שבו נוצר הדומיין.

בעמודה השביעית נוכל לראות את מספר הלייקים שיש לדף הפייסבוק העסקי של האתר (הפייסבוק המשויך ומקושר לאתר כמובן.

בעמודה השמינית נוכל לראות למי שייך האתר (whois) – לא תמיד תוכלו לקבל מידע מכיוון שישנם אתרים שמסתירים את הנתונים הללו.

בעמודה התשיעית ניתן לזהות גישה לקוד הדף- לחיצה על הכפתור תציג לנו את הדף כפי שהוא נראה בקוד Html.

בעמודה העשירית נוכל לראות את דירוג הדף ב SEMrush-  כאן ניתן לזהות דירוג של 9.46 אלף

בעמודה ה11 ניתן לראות מידע נוסף כגון סיכום מידע על הדף.

בעמודה ה12 ניתן לזהות כפתור דיאגנוסטיקה- אשר לחיצה עליו תוביל לנתונים החשובים ובחינתם בכל הקשור לSEO של הדף

בעמודה ה13 ניתן לראות נתונים הקשורים לדחיסת מילות המפתח בדף.

בעמודה ה14 ניתן לראות את כמות הקישורים החיצוניים לדף- 317 קישורים לדף הבית של אתר ynet.

בעמודה ה15 ניתן לראות את כמות הקישורים הפנימיים בדף- כאן ניתן לזהות 338 קישורים פנימיים.

הבנת הנתונים של תוסף seoquake

מספר הדפים המאונדקסים

ככל שלאתר יש יותר דפים, זה אומר שקיים בו יותר מידע. המידע הזה שווה במידה והוא עומד בחוקים ובכללים של גוגל (מבנה נכון של תוכן\ מאמר, קלות הקריאה ובכלל חוויית משתמש). כמות התוכן היא לא בהכרח מדד לאיכות, אך היא בהחלט יכולה לרמז לנו על רמת הפעילות והכתיבה באתר.
ככל שלאתר יש יותר תוכן והתוכן הוא איכותי, נראה גם שהדירוג שלו יהיה גבוה יותר. משמעות הדפים המאונדקסים היא כמה דפים נסרקו על ידי מנועי החיפוש.

בדרך כלל גוגל נותן לנו אומדן מדויק ביותר של כמות הדפים באתר, מבלי שאנחנו יכולים לבדוק או לאמת את זה. אם בינג סרק גם כן את אז זה מצוין. האתר מקבל התייחסות ממנוע חיפוש נוסף!

בינג

מספר הדפים המאונדקסים בבינג מעידים כמה בינג מתחבר או סורק את האתר שלנו. ככל שהמספרים האלה בין בינג וגוגל דומים או קרובים, המשמעות היא ששניהם מעריכים את האתר, ומבקרים בו בתכיפות ומכניסים את כל הדפים לאינדקס שלהם.

דרוג אלקסה

דרוג אלקסה\ מדד אלקסה הוא מדד עולמי שבא לחשב באופן אובייקטיבי, את רמת התנועה לה זוכה האתר שלכם. המדד הוא בעצם הפוך קצת להיגיון. ככל שמדד האלקסה של האתר נמוך יותר, המשמעות היא שהוא מקבל יותר תנועה, או יותר קל לדמיין זאת כמישהו שמתקרב יותר אל המקום הראשון J  אלקסה נמוך= הרבה תנועה= מעולה!!!

איך זה עוזר לנו?
מדד האלקסה גורם לנו להבין אם האתר מוצלח, ואם הוא  עושה זאת בהצלחה, אולי כדאי לנו ללמוד ממנו משהו או לעקוב ולרגל אחריו. להביא הרבה תנועה לאתר זו אומנות!

גיל הדומיין (או האתר)

אחד הפרמטרים החשובים בעיני גוגל הינו גיל האתר. אתר אינטרנט הוא כמו יין, הוא הולך ומשתבח עם השנים, כך לפחות היחס של גוגל לדומיין ותיק. יש משמעות מאוד גדולה אם אתר הוא בן שנה לבין אתר עם ותק של 10 שנים.

האתר הוותיק נחשב להרבה יותר יציב ועמיד, הוא שרד יותר זמן (אתרים נפתחים ונסגרים וזו לא תופעה נדירה). לכן היחס הטיפה מועדף. יציבות, וותק, מוניטין, התמדה, שרידות. אלה להערכתי (גוגל לא מפרסמים זאת) המשתנים שבזכותם יש משמעות לוותק האתר והדומיין.

פייסבוק

 לרשתות החברתיות יש המון כוח ומשמעות בכל מה שקשור לתנועה לאתר. אמנם זהו אינו פרמטר אורגני קלאסי, אך יש לו משמעות גם ברמת המיתוג והתנועה מהמדיה החברתית. הרשתות החברתיות יוצרות חיבור שבין העסק לאוהדים של הדף\ תחום\ נישה. הרשתות החברתיות יוצרות סוג של קהילה שיכולה לדבר ולדון בנושאים הקשורים לתוכנו של האתר. הפעילות בפייסבוק,  מעבר לעובדה שהיא משדרת אותות חברתיים, היא גם יוצרת ויראליות לתכנים.

מה הכוונה? עצם העובדה שהדיבור והתקשורת ברשתו של פייסבוק וטוויטר היא מאוד מדבקת, היא מיד יוצרת באזז ועניין ומועברת מאתנו לחברינו ולחברים של חברינו, וגם לחברים שלהם וכן הלאה…  הוויראליות הזו מיוחדת מאוד ויש לה עוצמה של גבוהה שגם בה מתחשבים מנועי החיפוש.
לכן, ככל שיש יותר לייקים ופעילות הקשורה לרשתות החברתיות, מנועי החיפוש וגוגל בראשם, נותנים יותר משקל ויחס לפעילות מסוג זה.

Whois

 כפתור זה חושף בפנינו (בהנחה שהבעלים של האתר לא חסמו זאת) את פרטיו של בעל האתר.

Source 

לחיצה על כפתור זה מקפיצה אותנו למקור הדף כלומר, אנחנו מקבלים את קוד הHTML של הדף אליו נכנסנו.

Density 

כפתור זה מראה לנו את צפיפות מילות המפתח של הדף. מצד ימין נקבל את הנתונים החשובים של האתר (TITLE, DESCRIPTION, TDK: KEYWORDS) ומתחתיו את הענן תגיות שמראה לנו לפי גודלה של כל מילה, עד כמה היא נפוצה בטקסט של הדף.

מתחתיו בצד ימין יש לנו תפריט שמציג לנו את הביטויים ומילות המפתח עם מילה אחת, שתי מילים, שלוש מילים וארבע מילים.
בצד שמאל יופיעו  לנו מילות המפתח החל ממילה אחת ועד לביטוי בן ארבע מילים.  בצד ימין נראה את מספר הפעמים שמופיעה המילה, אחוז הצפיפות שלה ביחס לטקסט, ורמת החשיבות שלה ביחס לטקסט.

צפיפות מילות מפתח | דחיסת מילות מפתח בדף | keyword density

ניתן לראות בצידה הימני של הטבלה את רמת החשיבות של כל מילה ביחס לכלל הטקסט והדף באתר במילה PROMINENCE. ככל שהדרגה הזו גבוהה יותר, כך מעיד הדבר על הרלוונטיות של המילה בטקסט. זה יכול לעזור לנו להבין אם הצלחנו במשימה של הרכבת מילות המפתח הנכונות.

Diagnosis 

לחיצה על כפתור זה יוצרת ניתוח מלא לאתר. על סמך ניתוח זה, ניתן הרבה מאוד פעמים להגיע למסקנה האם האתר מקודם או שלא. התבוננות נכונה על הנתונים, יכולה לחשוף בפנינו את המידע החשוב הזה.

ניתוח נתונים בדף | Page seo audit

לינקים חיצוניים 

אלה הלינקים שהאתר שלנו מפנה החוצה. הלינקים האלה חושפים בפנינו אם הם נותנים כוח לאתר אליו מופנה הלינק (DOFOLLOW) או שאינו נותן לו כוח (NOFOLLOW).

הלינקים החיצוניים יכולים להפנות אותנו לאתרים אחרים הקשורים לנישה שלנו, לבחון אם הם אתרי סמכות בתחום שלנו, ואם כן, אז שווה לנו גם לשלוח אליהם לינק שיחזק את האתר שלנו גם ברמת הנישה (במה עוסק האתר שלנו), וגם את העובדה שאנחנו מעוניינים להפנות את הגולשים שלנו החוצה, אל אתר איכותי, מעידה עלינו!

אז מה היה לנו עד עכשיו?

מילות מפתח– מקבלים אותן בקלות ועל מגש. תיאור הדף- בלי בעיה, כותרת הדף- אין פשוט מזה. אלו הרכיבים הבסיסיים שלנו לבחינת האתר שלנו.

ביצוע של צפיפות מילות מפתח– אין שום בעיה, לוחצים על הלוגו של התוסף ואז על keyword density, ומקבלים את כל הנתונים על צפיפות מילות המפתח.
רוצים לבדוק אם המאמר שלכם בנוי נכון? אין בעיה, לוחצים על diagnosis ומסתכלים על מבנה תגי הH. אם הכול מופיע בירוק, סימן שהכול בנוי נכון 🙂

רוצים לדעת לאן הדף מפנה לינקים? איזה אתרים בעלי סמכות מקבלים לינקים?

פשוט מאוד, נלחץ על External links  ואפילו נקבל מידע לא רק לאן מופנים הלינקים, אלא גם אם הם חיים ואמיתיים (DOFOLLOW) או דמה (NOFOLLOW).

סיכום

SEOQUAKE  הוא ללא ספק אחד הכלים הטובים והיעילים ביותר כאשר אנחנו רוצים לבחון אתר מקרוב. היעילות שלו ופשטות התפעול שלו, ללא ספק הפכו אותו להיות לאחד התוספים הטובים והיעילים של הדפדפנים הקיימים. הוא קליל ונוח ואפילו…. כייפי 🙂

Rate this post
מוזמנים לשתף את התוכן
אבישי קמינר

אבישי קמינר

עוסק בשיווק דיגיטלי כ 6 שנים בדגש על קידום אורגני משנת 2007. חי ונושם תוכן, לועס אנליטיקס וסרץ' קונסול לארוחת צהריים, ובזמן הפנוי כותב לבלוג שלי ;) אוהב ללמוד ולהתמקצע בתחום הכי דינאמי באינטרנט. נשוי לעידית +2. מתגורר ביוקנעם המושבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן