רעיון לכתיבת טיפים לאתר האינטרנט שלכם

כתיבת טיפים לאתר ולרשימת תפוצה

תוכן עניינים

הכנת טיפים ומסרים שיניעו את הרשימה שלך

הכנת טיפים ורעיונות לגולשים

כיצד לעבד מידע שאספנו, ולהפוך אותו לטיפים מעולים לגולש

 

אספנו הרבה מאוד חומרים, סקרנו הרבה אתרי שאלות ותשובות, פורומים, דפים בפייסבוק ועוד וחקרנו לעומק באמצעות כל הכלים של גוגל, מה הלקוחות הפוטנציאלים שלנו מחפשים.

כעת, אנחנו צריכים להמיר ולהפוך את כל הנתונים היבשים האלה, לטיפים אמיתיים בעלי ערך גבוה, שישרתו את הגולשים שלנו כך שיאהבו אותנו ואת התכנים שלנו, וירצו לצרוך עוד ועוד מהחומרים\מוצרים\שירותים שיש לנו להציע להם.

 

מטלה ראשונה- הכנת רשימת נושאים לטיפים

נכין את הרשימה של כל השאלות וכל הדברים שהגולשים ציינו באתרים השונים. ננסה להתמקד בעיקר בבעיות\שאלות\טרדות שעלו מספר פעמים גם אם זה היה בגרסאות שונות, אבל בסופו של דבר נאמר אותו הדבר.

רישום הנושאים והשאלות, מכין אותנו לקראת השלב הבא שבו נצטרך להתחיל ולהכין תשובות לשאלות או לבעיות של הגולשים שלנו.

כאשר הושלמה הרשימה, אנחנו נעבור עליה במהירות, ונציין על איזה מהשאלות אנחנו יכולים לענות אפילו עכשיו בצורה ספונטנית, ואיזה מהשאלות דורשות מאתנו מידע נוסף על מנת שנוכל לתת מענה ראוי.

עכשיו כבר יש לנו שתי רשימות. האחת הקלה לביצוע, והשנייה דורשת מאמץ או השגת מידע נוסף כדי להשלים את המשימה.

 

מטלה שנייה- להתחיל להכין תשובות ומענה לשאלות הגולשים  

מענה לשאלות הגולשים- שאלות ותשובות

המטרה הגדולה שלנו היא לתת ערך רב, כמה שיותר, ושיהיה באיכות גבוהה.
לכן, בתור התחלה, אנחנו נכין לנו סוג של סקיצה ראשונית ומאוד לא מעובדת או מלוטשת, בה אנחנו שופכים על הנייר ( או על המחשב) את כל מה שיש לנו בידע וכמענה לתשובות הקלות.

אנחנו כרגע לא מחפשים אתגרים מיותרים. לכן נתחיל קודם כל עם מה שקל לנו.
עדיף קודם כל להתחיל עם מה שיש, מאשר להסתבך ואז להיכנס לתסכולים שעלולים לגרום לנו להרים בקלות ידיים!!!!

נכין את רשימת הנושאים לטיפים, ועל כל הטיפים הקלים, נפתח מסמך. בכל מסמך נשפוך מראשנו את המידע שנותן מענה לגולש, מבלי לסנן ומבלי לחשוב או לסגנן את הכתוב, עד שנסיים את כל הרשימה הקלה.

עכשיו, אחרי שסיימנו את המטלה הקלה, נעבור לזו שיש בה אלמנטים חסרים שאנחנו צריכים להשלים או לקרוא, או לצפות בסרטון קצר שיבהיר לנו את התמונה ובכך גם את התשובה הטובה ביותר.

נתחיל לעבור אחד אחד על כל שאלה בנפרד. נעמיד לרשותנו כלים כמו יוטיוב, גוגל, ויקיפדיה וכל צורה של אמצעי למשיכת מידע, שיוכל לסייע לנו להשלים את הפאזל.

חשוב מאוד להקפיד בכל פעם לעבוד על דבר אחד. כאשר יש לנו תמונה ברורה ויכולת לענות, נוריד לכתב את כל מה שלמדנו, בצורה חופשית מבלי לעבד או לסגנן. שלב זה יבוא בהמשך 🙂 .

אחרי שסיימנו את שתי המטלות האלה, אנחנו מוכנים לעבור למשימה הבאה- עריכת המידע והכנת המאמרים לטיפים.

 

מטלה שלישית- הכנת הטיפים לאתר

 

עכשיו מגיע השלב הקריטי ואולי החשוב מכל בתהליך היצירה של התוכן לאתר שלנו. כעת ניקח את כל החומר הגולמי שיש לנו ביד, ואמורים להפוך אותו ליהלום נוצץ ומלוטש.

את המידע שרשמנו נתחיל לעבד וללטש ולסגנן למאמר שיש לו כותרת ראשית, כותרת משנה, תגיות H, כותרות נוספות ובכלל נעבוד לפי החוקים והכללים של כתיבת תוכן לאתר שלנו.

לא לשכוח לשים תמונה בתחילת המאמר להגברת העניין במאמר. חשוב לחלק לפסקאות קצרות בנות 4-5 שורות כל אחת מקסימום. להקפיד על שפה תקינה וללא  שגיאות כתיב.

אם יש לכם מקורות נוספים שאתם חושבים שהם ממש טובים ויכולים לתרום לגולש שבאתר שלכם, אל תתביישו לעשות את זה. תנו כבוד גם לאתרים אחרים איכותיים וסמכותיים!

הקפידו גם שהמאמר יותאם למנועי החיפוש על כן, על מנת שמילת המפתח הראשית תתפוס, עליכם לדאוג שתופיע בתוכן של 400 מילים 4 פעמים. רצוי לפחות פעם אחת בכותרת.

אל תכריחו את מילת המפתח ואל תגרמו לטקסט של הטיפ להיראות עילג. עשו מה שצריך ומה שאפשר כך שיראה ויקרא בצורה סבירה.   לכן, אם יש ביטויי מפתח שאנחנו רוצים לקדם, ניעזר במילים דומות, מילים נרדפות או בביטויים שקשורים לשפה של הנישה שלנו.

 

תנו ערך אמיתי לגולש בטיפים שלכם

לא לשכוח לתת את הפאנץ' בסוף, לתת לגולש את המענה, את התשובה לבעיה או לשאלה שלו. לתת ערך אמיתי לגולשים שלנו!

המטרה שלנו כאן היא ליצור בין 12 ל30 מאמרים של טיפים, אותם אנחנו גם נטמיע באתר בצורה הדרגתית, וגם השליחה של המסרים, תהיה במרווחים של שבוע לפחות, על מנת שלא להעיק על המייל של המנויים שלנו.  הדבר האחרון שנרצה שיעשו זה להעיף את עצמם מרשימת התפוצה שלקח לנו הרבה זמן להקים.

קחו את הזמן והרבה אוויר וסבלנות. לטשו, עבדו ובנו לכם את המאמרים הכי טובים שאתם יכולים להציע לגולשים שלכם. סיימתם לכתוב אותם? מצוין!
עכשיו נסו לרגע להתנתק מהעובדה שאתם כתבתם אותם. קראו אותם בקול ונסו לדמיין שאתם הלקוח.  האם המאמר הזה פגע ונגע בכם? האם הוא פתר לכם את הבעיה? האם הוא תרם לכם בתור משתמשים. נסו להיכנס לראשו של הגולש, ולא לחשוב רק בתור בעל העסק.

ככל שתחשבו יותר על טובת הלקוח ותראו את זה, כך גם גדל הסיכוי שתצליחו למשוך יותר לקוחות חדשים לעסק שלכם. גולש מרגיש מצוין מתי מתייחסים לרצונות ולצרכים שלו, ומתי מתעלמים ממנו לחלוטין.

אם מצאתם משהו שנראה לכם לא טבעי, משהו לא תקין וכו… תקנו את הטקסט עד שיראה לכם מספיק טוב.  נקודה חשובה- אסור להתעכב יותר מידי על כל טקסט. יותר חשובה לנו העשייה, מאשר שהטקסט יהיה מושלם. עשו 2-3 הגהות, ודאגו להוריד את הטיפ לאתר שלכם ולפרסמו.

 

תדירות הפרסום של הטיפים שלכם

יש לכם הרבה טיפים? פרסמו שניים בכל שבוע.  אני לא ממליץ לפרסם הכול בבת אחת. גם אם יש לכם כעת מחסנית של 30 מאמרים, פרסמו בצורה הדרגתית וחכמה.
זכרו, גוגל אוהב לראות צמיחה טבעית והדרגתית. חלקו את תהליך ההטמעה לשבועות, ובכל שבוע הורידו לאתר מספר מאמרים, גם אם זה ייקח לכם קצת זמן.

בהצלחה 🙂

Rate this post
מוזמנים לשתף את התוכן
אבישי קמינר

אבישי קמינר

עוסק בשיווק דיגיטלי כ 6 שנים בדגש על קידום אורגני משנת 2007. חי ונושם תוכן, לועס אנליטיקס וסרץ' קונסול לארוחת צהריים, ובזמן הפנוי כותב לבלוג שלי ;) אוהב ללמוד ולהתמקצע בתחום הכי דינאמי באינטרנט. נשוי לעידית +2. מתגורר ביוקנעם המושבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן